240
Εμβολιασμός βρέφους έναντι της πολιομυελίτιδας (φωτογραφία αρχείου) | Shuttestock

Συναγερμός στο Λονδίνο για την έξαρση της πολιομυελίτιδας σε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 18:17
Εμβολιασμός βρέφους έναντι της πολιομυελίτιδας (φωτογραφία αρχείου)
|Shuttestock

Συναγερμός στο Λονδίνο για την έξαρση της πολιομυελίτιδας σε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 18:17

Τα επίπεδα του ιού της πολιομυελίτιδας που ανιχνεύθηκαν στο Λονδίνο και η γενετική ποικιλομορφία του, αποτελούν ένδειξη ότι υπάρχει μετάδοσης σε διάφορες περιοχές της μεγαλούπολης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία.

Ως εκ τούτου, η Βρετανία ξεκινά άμεσα εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για τα παιδιά που διαμένουν στο Λονδίνο και είναι από ενός έως εννέα ετών, όπως αναφέρει το BBC.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της υγείας έχει ταυτοποιήσει 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα από λύματα φέτος στο Λονδίνο, αφού πρώτα εξέδωσε προειδοποίηση για τον εντοπισμό του ιού τον Ιούνιο.

Ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί κρούσματα, αλλά σε μια προσπάθεια να προληφθεί πιθανό ξέσπασμα, οι γιατροί καλούν τους γονείς να κάνουν ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου στα παιδιά τους.

Τα ποσοστά ανοσοποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου είναι ποικίλα από δήμο σε δήμο, αλλά είναι κατά μέσο όρο κάτω από το ποσοστό κάλυψης του 95% που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός (ΠΟΥ) προκειμένου να παραμένει υπό έλεγχο η πολιομυελίτιδα.

Η νόσος προκαλούσε κάποτε τον θάνατο ή την παράλυση χιλιάδων παιδιών ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μία ιογενή νόσο η οποία επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ολική παράλυση.

Ο ιός μεταδίδεται απευθείας από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω βλέννας ή φλέγματος, από τη μύτη ή το στόμα, καθώς και αν το άτομο έρθει σε επαφή με μολυσμένα κόπρανα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...