183
| Intime

Συναγερμός στην Καβάλα: Τουλάχιστον 24 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 14:45
|Intime

Συναγερμός στην Καβάλα: Τουλάχιστον 24 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 14:45

Συναγερμό έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές ο εντοπισμός 24 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα.

Το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί ήδη από την Παρασκευή όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Ηδη τα πρώτα τεστ έδειξαν 24 θετικά κρούσματα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν, όπως αναφέρει το protothema.gr, έπειτα από στοχευμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου. Σχεδόν όλοι είναι ασυμπτωματικοί και έχουν οδηγηθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Επειτα από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, έγινε σύσταση από τις Αρχές στους ιδιοκτήτες για κλείσιμο του εργοστασίου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα στο εργοστάσιο. Αστυνομικοί βρέθηκαν στον χώρο και έκαναν νέα σύσταση μετά την οποία μπήκε λουκέτο.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν εγκατασταθεί σε χώρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Καβάλας και πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ και κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν 140 διαγνωστικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Όταν αρχικά βρέθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, η διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβε η ίδια το κόστος όλων των τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...