281
Η σακούλα με τον αυτοσχέδο εκρηκτικό μηχανισμό | Ελληνική Αστυνομία

Εξουδετερώθηκε ενεργή βόμβα έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 13:29
Η σακούλα με τον αυτοσχέδο εκρηκτικό μηχανισμό
|Ελληνική Αστυνομία

Εξουδετερώθηκε ενεργή βόμβα έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 13:29

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία στη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε σημείο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε στις  στις 12:29, δίνοντας προθεσμία 45 λεπτών μέχρι να εκραγεί ο μηχανισμός.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ( φωτογραφία κάτω), εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ, και όπως διαπιστώθηκε, είχε τοποθετηθεί μέσα σε τάπερ. Η βόμβα ήταν ενεργή.

Επενέβη το Τμήμα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός περιελάμβανε ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Περιείχε μισή λίμπρα C4  και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

Εξαιτίας του συμβάντος διεκόπη η κυκλοφορία τον οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ.Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου και την Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική.

Η σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει αναλυτικά ως εξής.

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...