243
Ο κυκλώνας «Λόρα», στο κέντρο, ενώ κατευθύνεται στις ακτές των ΗΠΑ | Reuters

Συναγερμός σε Τέξας και Λουιζιάνα για τον κυκλώνα «Λόρα»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 11:57
Ο κυκλώνας «Λόρα», στο κέντρο, ενώ κατευθύνεται στις ακτές των ΗΠΑ
|Reuters

Συναγερμός σε Τέξας και Λουιζιάνα για τον κυκλώνα «Λόρα»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 11:57

Στις ακτές της Λουιζιάνα έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα, νωρίς το πρωί στην Ελλάδα) ο κυκλώνας «Λόρα», μετά την ενίσχυσή του στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας.

Η «Λόρα» έφτασε κοντά στο Κάμερον της Λουιζιάνα συνοδευόμενη από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 240 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το κέντρο κάνει λόγο για μια «καταστροφική καταιγίδα» που θα φέρει αύξηση της στάθμης των υδάτων, με υπερβολικά ισχυρούς ανέμους και προειδοποιεί για την «πρόκληση αιφνίδιων πλημμυρών σε ορισμένες ζώνες της Λουιζιάνας».

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για συνθήκες από τις οποίες «δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας» και τονίζουν ότι δεν το λένε χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του νοτίου τμήματος του Τέξας είχαν αρχίσει ήδη από την Τετάρτη να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα, ο οποίος αναμένεται ωστόσο να αποδυναμωθεί όταν περάσει πάνω από τη στεριά.

«Πρώτα ο ιός, τώρα αυτό», λέει η πινακίδα που συνοψίζει τα αισθήματα των κατοίκων για το Λόρα | REUTERS/Julio-Cesar Chavez

Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει προσωρινά τις εστίες τους από τις περιοχές όπου αναμένεται να χτυπήσει ο κυκλώνας, κατόπιν προτροπής των Αρχών των δύο Πολιτειών.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον κυκλώνα Κατρίνα, ο οποίος προκάλεσε πολύ μεγάλες καταστροφές και πολλές εκατοντάδες θύματα στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, η «Λόρα» μπορεί να καταταχθεί μεταξύ των 13 πιο ισχυρών τροπικών καταιγίδων που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με τους μετεωρολόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...