261
Ενα Boeing 737 Max-10 πετά στους παριζιάνικους ουρανούς, τον Ιούνιο | REUTERS/Benoit Tessier

Συναγερμός για τα Boeing 737 Max από «χαλαρή βίδα»

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 10:59
Ενα Boeing 737 Max-10 πετά στους παριζιάνικους ουρανούς, τον Ιούνιο
|REUTERS/Benoit Tessier

Συναγερμός για τα Boeing 737 Max από «χαλαρή βίδα»

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 10:59

Η Boeing προτρέπει τις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν τα αεροπλάνα της 737 Max για πιθανή χαλαρή βίδα στα συστήματα ελέγχου του πηδαλίου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε να γίνει άμεσα έρευνα αφού ένας διεθνής αερομεταφορέας ανακάλυψε να λείπει ένα παξιμάδι από ένα μπουλόνι, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

«Το ζήτημα που εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει αποκατασταθεί», δήλωσε η Boeing.

«Για να είμαστε σίγουροι, συνιστούμε στους χειριστές να επιθεωρήσουν τα αεροπλάνα 737 Max και να μας ενημερώσουν για τυχόν ευρήματα. Ενημερώσαμε την FAA και τους πελάτες μας και θα συνεχίσουμε να τους ενημερώνουμε για την εξέλιξη».

Η FAA είπε ότι «παρακολουθούσε στενά τις στοχευμένες επιθεωρήσεις των αεροπλάνων Boeing 737 Max για να αναζητήσει ένα πιθανό χαλαρό μπουλόνι στο σύστημα ελέγχου του πηδαλίου».

Η Boeing συνέστησε οι έλεγχοι -οι οποίοι διαρκούν δύο ώρες- να πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Οποιαδήποτε προβλήματα που αφορούν ένα ελαττωματικό πηδάλιο πιθανότατα θα εντοπιστούν σε έναν έλεγχο πριν από την πτήση, καθώς τα πληρώματα εξετάζουν τακτικά το σύστημα πηδαλίου πριν την απογείωση, επισήμανε η Boeing.

Ο Αντονι Μπρικχάουζ, ειδικός σε θέματα εναέριας ασφάλειας στο Αεροναυτικό Πανεπιστήμιο Embry-Riddle, δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες «πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη» την προειδοποίηση της Boeing.

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν κατά 1%.

Το 737 Max της Boeing εγκρίθηκε για να πετάξει ξανά από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ το 2020, αφού είχε ακινητοποιηθεί για 20 μήνες παγκοσμίως μετά από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα στα οποία σκοτώθηκαν 346 επιβαίνοντες στην Αιθιοπία και την Ινδονησία, τον Μάρτιο του 2019 και τον Οκτώβριο του 2018, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...