236
Δοκιμαστική βολή S-300 στο πεδίο βολής της Κρήτης | IntimeNews

Συμμαχικές πιέσεις: «Δώστε τους S-300 στην Ουκρανία»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2022, 16:28
Δοκιμαστική βολή S-300 στο πεδίο βολής της Κρήτης
|IntimeNews

Συμμαχικές πιέσεις: «Δώστε τους S-300 στην Ουκρανία»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2022, 16:28

Η ανατίναξη της γέφυρας-«καμάρι» του Πούτιν που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία και η… απάντηση της Μόσχας με τους βομβαρδισμούς του Κιέβου και άλλων πόλεων επανέφεραν τον πόλεμο στα υψηλά στρώματα της επικαιρότητας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πιέζει με δηλώσεις του την Ευρώπη για την παροχή οπλισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πούτιν ενώ στη Δύση εντείνονται οι επαφές για αποστολή της σχετικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Μάλιστα, όπως έγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», διατυπώνεται από συμμαχικές φωνές η άποψη ότι πρέπει να μεταφερθούν στην Ουκρανία οι S-300 που έχει η Ελλάδα στην Κρήτη, φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Σλοβακίας που δώρισε τους δικούς της.

Φυσικά, η σχετική συζήτηση έχει γίνει και στο παρελθόν με την Αθήνα να αρνείται να παραχωρήσει τα πυραυλικά συστήματα, επικαλούμενη τις ανάγκες της, τις τουρκικές απειλές και την κατάσταση που επικρατεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η στήλη της εφημερίδας τονίζει και την πάγια άποψη του ΝΑΤΟ ότι «πρέπει τα μέλη του να ξεφορτωθούν τα ρωσικά αμυντικά συστήματα που κατέχουν και να τα αντικαταστήσουν με αντίστοιχα συμμαχικά».

Σε αυτό το πλαίσιο ενδέχεται στο μέλλον να παρουσιαστεί κάποια πρόταση αντικατάστασης των S-300 καθώς η Ελλάδα λόγω της στρατηγικής της θέσης δεν μπορεί να μείνει ούτε μία μέρα ακάλυπτη από αντιαεροπορικά συστήματα.

Και όλα αυτά ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να καλύψουν τις ουκρανικές ανάγκες σε αντιαεροπορικά με δυο νέα συστήματα της Raytheon που θα φτάσουν στο Κίεβο μέσα στον Νοέμβρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...