265
| INTIME NEWS

Σύμη: Καταδίωξη δουλεμπορικού με πυροβολισμούς

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 12:18
|INTIME NEWS

Σύμη: Καταδίωξη δουλεμπορικού με πυροβολισμούς

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 12:18

Νέο περιστατικό με πλοίο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες υπήρξε στο Aνατολικό Αιγαίο. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, το μεσημέρι της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε ταχύπλοο να αποβιβάζει περί τα 30 άτομα κοντά στον όρμο Μαραθούντα στη Σύμη.

Το σκάφος του Λιμενικού έστειλε προειδοποιητικά ηχητικά και φωτεινά σήματα, για να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο, χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησε καταδίωξη μισής ώρας με τον χειριστή του ταχύπλοου να κάνει επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού.  Πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές  με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία δύο στοχευμένες βολές στη μηχανή του του ταχύπλοου το οποίο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του περιπολικού, με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο τούρκος διακινητής υπέστη διαμπερές τραύμα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι ο αλλοδαπός διακινητής που προσπάθησε να διαφύγει είχε όπλο, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει διακριβωθεί από τη μέχρι στιγμής έρευνα.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, όπου εντοπίστηκαν είκοσι ένας αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Σύμης. Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από Μποζμπουρούν Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ  έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης.

Αντίστοιχο επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 5 Ιουλίου ανοικτά της Χίου, έπειτα από τον εντοπισμό λέμβου με μετανάστες, η οποία επιχείρησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Τα ΝΕΑ αναφέρουν ακόμη, επικαλούμενα στελέχη του Λιμενικού, ότι περίπου 80-100 φορές κάθε χρόνο συμβαίνουν τέτοιου είδους συμβάντα με επικίνδυνες καταδιώξεις δουλεμπόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...