264
Το φιαλίδιο του ρωσικού εμβολίου Sputnik V(φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Mohammed Salem

Συμφωνία Ρωσίας – Ιταλίας για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 20:20
Το φιαλίδιο του ρωσικού εμβολίου Sputnik V(φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Mohammed Salem

Συμφωνία Ρωσίας – Ιταλίας για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 20:20

Συμφωνία συνεργασίας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία υπέγραψε το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF), όπως ανακοίνωσε το Ιταλορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οπως γράφει το Politico, η ιταλοελβετική φαρμακευτική εταιρεία Adienne είναι η πρώτη στην Ευρώπη που υπογράφει συμφωνία συνεργασίας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό. Επίσης, το RDIF βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για αντίστοιχες συμφωνίες με τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η παραγωγή του εμβολίου στην Ιταλία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο σε εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν παραχθεί 10 εκατομμύρια δόσεις.

Αν το εμβόλιο λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ), οι δόσεις που θα παραχθούν στην Ιταλία θα διατεθούν αποκλειστικά στους πολίτες της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθούν εξαγωγές.

Διευκρινίζεται ότι η ΕΜΑ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, η Κομισιόν όμως δεν έχει καν προγραμματίσει διαπραγματεύσεις για την προμήθειά του από χώρες της ΕΕ (εδώ).

Η Ουγγαρία και Σλοβακία, ωστόσο κινήθηκαν ανεξάρτητα και ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο, χωρίς να περιμένουν την κεντρική απόφαση της ΕΜΑ.

«Υπάρχουν πολλές περιφέρειες στην Ιταλία που εκφράζουν ενθουσιασμό για το Sputnik και θέλουν να συμβάλουν και στην παραγωγή του», τόνισε ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλός του RDIF, μιλώντας στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Rai3. «Εχουμε συνεργασία και με τη Γερμανία, ενώ μιλάμε και με κάποιες γαλλικές εταιρείες», πρόσθεσε.

Η Ρωσία, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο MDR, έχει ξεκινήσει επαφές με τη γερμανική φαρμακευτική IDT Biologika, η οποία τον Φεβρουάριο είχε εκφράσει την πρόθεσή της να διευκολύνει την AstraZeneca στην παραγωγή του εμβολίου της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...