890
| INTIMEnews

«Σύμφωνη με το Σύνταγμα» η διάταξη για τα μορφώματα τύπου Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 14:11
|INTIMEnews

«Σύμφωνη με το Σύνταγμα» η διάταξη για τα μορφώματα τύπου Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 14:11

«Η νομοθετική διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και απολύτως καθαρή στην επιδίωξή της. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,  απαντώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση αναφορικά με τη νομοθετική διάταξη (εδώ), που δίνει τη δυνατότητα στον Αρειο Πάγο να μην ανακηρύσσει υποψηφίους, αν έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι είτε εικονικοί, είτε πραγματικοί ηγέτες κομμάτων.

Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η διάταξη θα κατατεθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Θα προβλέπει φραγμό στη συμμετοχή στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων, με μανδύα πολιτικού κόμματος.

«Χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να μην επιτρέψουν να επανέλθουν μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Είναι ώρα ευθύνης και κοινής απάντησης απ’ όλους μας», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς εξάλλου για τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία ανάλυσης της κοινής γνώμης και με προσοχή και σεβασμό τις παρακολουθούμε».

Για πρώτη φορά, όμως, επεσήμανε, κυβέρνηση στον τέταρτο χρόνο θητείας εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχει μεγάλη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Αν μιλάμε για δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους, οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι βρίσκονται σε πλήρη διάσταση από όσα πολιτικοί παράγοντες ισχυρίζονται για την αποδοχή της κυβέρνησης από την κοινωνία», κατέληξε στο σχόλιό του ο Γιάννης Οικονόμου.

«Εμπνευστής και ηγέτης του τραμπισμού αλά γκρέκα ο Τσίπρας»

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιτέθηκε εκ νέου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τον «ηγέτη του τραμπισμού αλά γκρέκα».

«Τον Φεβρουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης του κυβέρνησης δήλωνε από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου “είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας”. Οπως έχω ξαναπεί, αυτός που επιλέγει να λέει ψέματα, θα πρέπει να έχει καλή μνήμη ώστε να θυμάται τι έχει πει γιατί οι πολίτες σίγουρα θυμούνται και θυμούνται άριστα», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου και στη συνέχεια ανέλυσε τι σημαίνει διαχρονικά για τον κ. Τσίπρα ότι κάθε λέξη από το Σύνταγμα την τιμά και σε τι συνίσταται ο «τραμπισμός αλά γκρέκα».

Αναφέρθηκε στην υποδαύλιση, όπως είπε, από τον κ. Τσίπρα του κινήματος των Αγανακτισμένων επισημαίνοντας ότι οι πολίτες τον θυμούνται να επιχαίρει όταν οι ομάδες της πάνω και της κάτω Πλατείας πολιορκούσαν το Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας και ζητούσαν εν χορώ να καεί η Βουλή υποχρεώνοντας τους βουλευτές να φύγουν μέσα από τον Εθνικό Κήπο υπό αστυνομική προστασία με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν δίπλα τους.

Αναφορά έκανε και στο «καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015» όταν ο κ. Τσίπρας οργάνωνε σύστημα εξόδου από την ΕΕ και σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και παρακαλούσαν τον κ. Πούτιν να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα.

«Τότε που έλεγαν με νόημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν -λέει- τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό. Τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και τη συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας».

Ενώ έκανε επίσης λόγο για «κατασκευή σκανδάλων» προς εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Υπογράμμισε ότι από το 2019 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν άλλαξε αλλά συνέχισε και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και κατήγγειλε σειρά ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δώσει μια ψευδή εικόνα για την ελευθεροτυπία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στη χώρα μας. «Αυτοί που παρακολουθούσαν υπουργούς και συνεργάτες κατά παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί ελληνικών στόχων γίνονται ο πολιτικός εκφραστής, γίνονται ο υποστηρικτής ρυπαρών δικτύων ώστε να πουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Και σπεύδουν να προκαταβάλουν τη Δικαιοσύνη ώστε να έχουν την ευκαιρία από το σκοτάδι να σπιλώσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προτού τα πραγματικά στοιχεία από τη δικαστική διερεύνηση έρθουν στο φως».

«Ολα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω συνιστούν την επιτομή του τραμπισμού αλά γκρέκα του οποίου εκφραστής, εμπνευστής και ηγέτης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε και τις τελευταίες μέρες, πρόσθεσε,  φάνηκε περισσότερο η προσπάθειά του να ενισχύσει την τοξικότητα. «Θέλει με υλικό από ψέματα κι από λάσπη να πλάσει μια εικόνα χώρας εφιάλτη και να εμφανιστεί τάχα σαν ο εγγυητής της ομαλότητας και της δημοκρατίας» αλλά «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

«Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί πια εκβιαστικά», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας εισηγείται μία πρόταση ριζικής αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής μας τάξης.

Επιδιώκει, έτσι,  συνέχισε, «μία πεζοδρομιακή εκδοχή της δημοκρατίας και έναν υπαρκτό λαϊκισμό όπου όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα και τις επιδιώξεις του ενός, του ηγέτη».

«Αναρωτιόμαστε, ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ίχνος Ιστορίας ; Δεν ξέρει πως όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και με προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου;», αναρωτήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  «θα είναι και θα μείνει απελπιστικά μόνος στον κατήφορο και την κατρακύλα που έχει επιλέξει», για να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα αλλά και τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...