497
Δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου σε δημοσιογράφους προτού τεθεί υπό κράτηση | Facebook / @areti.georgilis

Συνέλαβαν τον Πέτρο Τατσόπουλο για «συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 00:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/01/2023, 10:15
Δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου σε δημοσιογράφους προτού τεθεί υπό κράτηση
|Facebook / @areti.georgilis

Συνέλαβαν τον Πέτρο Τατσόπουλο για «συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 00:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/01/2023, 10:15

Στην Ελλάδα του 2023, ο ορθός λόγος ακόμα αναζητείται. Στη σύλληψη του συγγραφέα, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου με τη ΝΔ το 2019, Πέτρου Τατσόπουλου, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, μετά το πέρας εκδήλωσης που –ειρωνεία– γινόταν στο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone», στο Κολωνάκι, και είχε τίτλο «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον κ. Τατσόπουλο με τη διαδικασία του αυτοφώρου έξω από το βιβλιοπωλείο και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όπως έγραψε το kathimerini.gr.

Σε δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο, ο κ. Τατσόπουλος —ο οποίος στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών— εξήγησε ότι συνελήφθη «μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση» λόγω μιας ανάρτησης που είχε κάνει στο Facebook που «προφανώς δεν ήταν συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Η μήνυση και η ανάρτηση «έχει να κάνει με τη δήλωσή του, ότι σώθηκε από ένα θαύμα που του έκανε ο άγιος Εφραίμ», που –όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος– «τον θυμήθηκε εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, γιατί είναι υποψήφιος με τον Βελόπουλο».

«Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία επειδή κάποιος φαιδρός τύπος αποφάσισε να μου κάνει μήνυση», προσέθεσε, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι στη χώρα μας, εν έτει 2023, αν γράψεις στα social media για κάποιον ότι λέει ψέματα ότι σώθηκε από θαύμα του αγίου Εφραίμ, και αυτός σου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, θα βρεθεί εισαγγελέας που θα επιτρέψει τη σύλληψή σου…

Το ιδρυτικό στέλεχος του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone» Αρετή Γεωργιλή ανέφερε σε σχετική ανάρτησή της το ίδιο βράδυ (διατηρείται η ορθογραφία της ίδιας):

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που έχω στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο, βλασφημία και δεν ξέρω εγώ τι άλλη μπούρδα σκαρφίστηκαν. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα… σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!».

Στο θέμα παρενέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι «η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη» και σημείωσε πως «το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα».

 

Η σύλληψη του κ. Τατσόπουλου προκάλεσε και την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είπε ότι η χώρα πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Τατσόπουλος ενημέρωσε πως αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα με εντολή εισαγγελέα. «Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση», σημείωσε σε ανάρτησή του ο συγγραφέας, ο οποίος ξεκαθάρισε:

«Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...