260
Στο στόχαστρο της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ βρέθηκε αυτή τη φορά η Ιβάνκα Τραμπ | Getty Images

Σύγκρουση Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ και Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 07:15
Στο στόχαστρο της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ βρέθηκε αυτή τη φορά η Ιβάνκα Τραμπ
|Getty Images

Σύγκρουση Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ και Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 07:15

Η μάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αμερική φαίνεται να φουντώνει μετά την αντιπαράθεση της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ με την κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα. Η νεαρή βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος που κυριαρχεί αυτό το διάστημα στο Twitter συνεχίζει ακάθεκτη την προώθηση της πολιτικής της ατζέντας βάζοντας στο στόχαστρο την Ιβάνκα Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον για εκείνη να αντιληφθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απλοί εργαζόμενοι καθημερινά για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Ούσα η ίδια μια γυναίκα που έχει δουλέψει σκληρά για μισθούς πείνας, η Οκάσιο-Κόρτεζ μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του απλού πολίτη σε αντίθεση με την κόρη του δισεκατομμυριούχου Τραμπ Ιβάνκα η οποία έχει μεγαλώσει μέσα στα βελούδα. Αυτό τουλάχιστον είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Οκάσιο-Κόρτεζ. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συζήτησης γύρω από την πρόταση της αριστερής πλευράς του Δημοκρατικού Κόμματος που ακούει στο όνομα New Green Deal και αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων που ξεκινούν με τον ορισμό ενός υψηλότερου κατώτατου μισθού καθώς και την κλιματική αλλαγή.

Η Ιβάνκα Τραμπ λοιπόν αποφάσισε να απαντήσει στην Οκάσιο-Κόρτεζ λέγοντας ότι η ίδια είναι υπέρ του κατώτατου μισθού για όσους το αξίζουν αλλά όχι για εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει να πει η Ιβάνκα Τραμπ είναι ότι το όλο εγχείρημα του New Green Deal που μεταξύ άλλων εγγυάται θέσεις εργασίας για όλους, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι το να δώσεις μια δουλειά σε κάποιον ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δεν είναι το ίδιο με το να την κερδίσει ο ίδιος. Η συνέχεια έπεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...