401
To «μωρό-θαύμα», η μικρή Άγια, στο νοσοκομείο μετά τη διάσωσή της | Anas Alkharboutli/picture alliance via Getty Images)

Συγκινητική διάσωση: Το μωρό που βάφτισαν «σημάδι του Θεού»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:14
To «μωρό-θαύμα», η μικρή Άγια, στο νοσοκομείο μετά τη διάσωσή της
|Anas Alkharboutli/picture alliance via Getty Images)

Συγκινητική διάσωση: Το μωρό που βάφτισαν «σημάδι του Θεού»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:14

Το κοριτσάκι γεννήθηκε πράγματι κάτω από τα ερείπια στη βορειοδυτική Συρία και η μητέρα της πέθανε μετά τη γέννα. Η συγκίνηση που προκάλεσε η μικρούλα ήταν παγκόσμια. Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να την υιοθετήσουν όταν έγινε γνωστή η ιστορία της: Η Άγια όταν βρέθηκε ήταν ακόμη ενωμένη με τη μαμά της με τον ομφάλιο λώρο.

Η μητέρα της δεν τα κατάφερε. Ούτε ο πατέρας της και όλα τα τέσσερα αδέλφια της, που καταπλακώθηκαν από το σπίτι τους στην πόλη Τζιντάιρις.

Η Άγια μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. «Ηταν σε τραγική κατάσταση, γεμάτη από μώλωπες, παγωμένη και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο Χέινι Μααρούφ, ο παιδίατρος που την περιέθαλψε.

Κατάφεραν όμως να τη σταθεροποιήσουν.

Τα βίντεο από τη διάσωση της Άγια έγιναν viral στα social media: οι εικόνες ενός άντρα που πετάχτηκε από τα ερείπια κρατώντας στα χέρια του ένα σκονισμένο νεογέννητο. Ο Καλίλ αλ-Σουβάντι, ένας μακρινός συγγενής της οικογένειας που βρισκόταν εκεί, πήγε την Άγια στο νοσοκομείο, στο Αφρίν.

Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο, χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν ενδιαφέρον να υιοθετήσουν την Άγια και να της προσφέρουν μια καλή ζωή μετά την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά της. Ο διευθυντής του νοσοκομείου στο Αφρίν, Καλίντ Ατία, είπε ότι δεκάδες άνθρωποι του τηλεφωνούν καθημερινά για να τον ρωτήσουν για το μωρό και πώς μπορούν να το υιοθετήσουν.

Ο δρ Ατία, που έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Άγια, είπε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την υιοθεσία μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος συγγενής να φροντίσει τη μικρή.

Η σύζυγός του θηλάζει την Άγια μαζί με το δικό τους μωρό.

Τελικά, ο συγγενής βρέθηκε και είναι ένας θείος της, ο Σαλάχ αλ-Μπαντράν. Θα την πάρει μαζί του όταν η μικρή βγει από το νοσοκομείο.

Και το δικό του σπίτι, όμως, καταστράφηκε από το σεισμό και τώρα ο ίδιος και η οικογένειά του, έντεκα άτομα, ζουν σε μια σκηνή.

«Την ονομάσαμε Άγια για να σταματήσουμε να τη λέμε νεογέννητο μωρό», είπε ο δρ Μααρούφ και συμπλήρωσε ότι η κατάστασή της καλυτερεύει και δεν έχει υποστεί ζημιά στη σπονδυλική στήλη, όπως αρχικά φοβόνταν οι γιατροί.

Άγια στα αραβικά σημαίνει «σημάδι του Θεού». Ή απλώς «θαύμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...