371
|

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 21:37

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 21:37

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να βρεθεί στη θέση για την οποία τον όρισε ο λαός δήλωσε τη Δευτέρα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, με φόντο τη διαδήλωση στην πόλη με αίτημα την αποφυλάκισή του.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε: «Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Εχουν περάσει 3 μήνες. Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη συγκέντρωση στη Χειμάρρα, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπελέρης ευχαρίστησε τους κ.κ. Μπακογιάννη και Ζέρβα για τη συμπαράσταση όπως και «όλο τον ελληνικό λαό», ο οποίος ενδιαφέρεται για την υπόθεση της φυλάκισης του από τις Αρχές της Αλβανίας, όπως ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Χρήστου Νικολαϊδη, για το γεγονός πως για όσο είναι προφυλακισμένος έχει ονομαστεί στρατηγικός επενδυτής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο Φρέντι Μπελέρης σημείωσε με έμφαση τα εξής:

«Η μόνη αιτία που εγώ βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο αυτών των περιουσιών από τους γηγενείς έλληνες κατοίκους για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών που, κυρίως, είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού (…). Κάθε μέρα αυτούς τους τρεις μήνες φυτρώνουν σαν μανιτάρια παράνομα κτήρια και αλλοιώνονται περιουσίες, δίνονται άδειες μόνο σε μη ντόπιους».

Κανονικά η συγκέντρωση

Στο ρεπορτάζ του από την εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του κ. Μπελέρη ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μετέδωσε πως «αυτό που ζητούν όλοι είναι η άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη κι έτσι ο δήμαρχος τους να ορκιστεί γιατί κινδυνεύει να χάσει αυτή τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο. Το μήνυμα που στέλνουν όλοι από δω είναι οι αλβανικές Αρχές να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποφυλακιστεί άμεσα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί είπε στους διοργανωτές της εκδήλωσης στη Χειμάρρα ότι η διεξαγωγή της απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας.

Το έγγραφο δεν το παρέλαβε κάνεις γιατί δεν εστάλη με επίσημο τρόπο, ανέφερε η ΕΡΤ.

Το πρωί οι διοργανωτές είχαν παραλάβει έγγραφο που τους ζητούσε να ακυρωθεί η συγκέντρωση με το σκεπτικό πως θα υπάρξουν ακροδεξιά στοιχεία που θα την εκμεταλλευτούν για επεισόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...