630
Η Καρίνα, τραγουδίστρια του γυναικείου κορεατικού ποπ συγκροτήματος AESPA, σόκαρε τους θαυμαστές της όταν διέρρευσε η προσωπική της σχέση | Alexi Rosenfeld/Getty Images

«Συγγνώμη που αγάπησα», απολογείται μια σταρ της κορεατικής ποπ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:40
Η Καρίνα, τραγουδίστρια του γυναικείου κορεατικού ποπ συγκροτήματος AESPA, σόκαρε τους θαυμαστές της όταν διέρρευσε η προσωπική της σχέση
|Alexi Rosenfeld/Getty Images

«Συγγνώμη που αγάπησα», απολογείται μια σταρ της κορεατικής ποπ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:40

Πρακτικές που θυμίζουν τις πολιτικές των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο της δεκαετίας του 1930 –που έκρυβαν τις σχέσεις και τους γάμους των συμβασιούχων πρωταγωνιστριών τους, και συχνά τους υποδείκνυαν με ποιον σταρ να βγουν ραντεβού– θυμίζει η αποκάλυψη ότι η κορεάτισα τραγουδίστρια Καρίνα διατηρεί ερωτική σχέση με συμπατριώτη της ηθοποιό.

Η σταρ της K-Pop εξέδωσε ένα ταπεινό «συγγνώμη» προς τους εξοργισμένους θαυμαστές της, οι οποίοι όταν έμαθαν ότι έχει αγόρι, έσπευσαν να την κατηγορήσουν για «προδοσία». Οι φαν της έφτασαν στο σημείο να οδηγήσουν ένα φορτηγό με μάτριξ στο πρακτορείο της δημοφιλούς τραγουδίστριας, μόλις πληροφορήθηκαν ότι η Καρίνα είχε δεσμό με τον ηθοποιό Λι Τζάε-Γουκ.

«Δεν αρκεί η αγάπη που σου δίνουν οι θαυμαστές σου;», έγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας του φορτηγού που χρησιμοποίησαν. Σε μια επιστολή που κοινοποιήθηκε στο Instagram, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος AESPA ορκίστηκε να «γιατρέψει τις πληγές» που είχε προκαλέσει στους φαν της η αποκάλυψη.

«Ζητώ συγγνώμη που σας προκάλεσα τόσο μεγάλη έκπληξη», έγραψε η 23χρονη τραγουδίστρια που ηγείται της μπάντας. Η Καρίνα, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Γιου Τζι-Μιν, υποσχέθηκε να επιδείξει μια «πιο ώριμη και σκληρά εργατική συμπεριφορά» στο μέλλον, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Το γυναικείο συγκρότημα AESPA έκανε το ντεμπούτο του το 2020 με το σινγκλ «Black Mamba». Πέρυσι, το άλμπουμ τους «My World» πούλησε 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στη Νότια Κορέα, σπάζοντας όλα τα εμπορικά ρεκόρ της εδώ και δύο δεκαετίες αναπτυσσόμενης κορεατικής ποπ σκηνής.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, ή πρωτοφανές. Οι αστέρες της ποπ στην Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία δέχονται διαρκώς πιέσεις από τη μουσική βιομηχανία, που κάνουν τέτοιου είδους «αποκαλύψεις» δύσκολα διαχειρίσιμες. Μέχρι προ δεκαετίας, τα πρακτορεία εκπροσώπησης των αστέρων της K-Pop τους απαγόρευαν να βγαίνουν ραντεβού, ή ακόμα και να έχουν προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Το τετραμελές γυναικείο ποπ συγκρότημα AESPA, του οποίου η Καρίνα –δεύτερη από τα αριστερά– είναι τραγουδίστρια (Alexi Rosenfeld/Getty Images)

Ακόμη και σήμερα, οι αποκαλύψεις, ή παραδοχές προσωπικών σχέσεων θεωρούνται σκάνδαλα για τους θαυμαστές των σταρ. Τον περασμένο Αύγουστο, η αποκάλυψη της σχέσης της τραγουδίστριας των Blackpink, Τζισού, με τον ηθοποιό Αν Μπο-Χιούν συγκλόνισε τον κόσμο της κορεατικής ποπ μουσικής και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για μήνες.

Κοσμικοί αναλυτές από τη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι τα πρακτορεία των σταρ της K-Pop τους προωθούν ως είδωλα που μπορούν να «κατακτηθούν ρομαντικά» από τους θαυμαστές τους. Στην Ιαπωνία, πολλοί αστέρες της ποπ δεσμεύονται από ρήτρες «απαγόρευσης ραντεβού» στα συμβόλαιά τους – και ο γάμος τους απαιτεί ειδική άδεια.

Η είδηση της σχέσης της τραγουδίστριας κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Φεβρουαρίου, με την Καρίνα και τον 25χρονο Λι να επιβεβαιώνουν αργότερα ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί πέρυσι. Το πρακτορείο C-JeS Studio του ηθοποιού ζήτησε «σεβασμό, καθώς το περιστατικό αφορά την ιδιωτική του ζωή».

Αλλά αρκετοί από τους θαυμαστές της Καρίνα οδήγησαν το φορτηγό με τον ηλεκτρονικό πίνακα στα κεντρικά γραφεία της SM Entertainment, της εταιρείας που δημιούργησε και διαχειρίζεται τις AESPA. Τέτοιου είδους βαν αποτελούν κοινή πρακτική το τελευταίο διάστημα, με τους φαν της K-Pop να τα χρησιμοποιούν για να εκφράσουν με γραπτά μηνύματα την υποστήριξη, ή τη δυσαρέσκειά τους.

Ενα από τα μηνύματα που εμφανίστηκαν στον ηλεκτρονικό πίνακα του βαν έγραφε: «Δεν είναι αρκετή η αγάπη που λαμβάνεις από τους θαυμαστές σου, Καρίνα; Γιατί επέλεξες να τους προδώσεις; Ζήτα άμεσα συγγνώμη, αλλιώς θα δεις μείωση των πωλήσεων των άλμπουμ σου και άδεια καθίσματα στις συναυλίες σου».

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι φαν δυσαρεστημένοι από τη σχέση της Καρίνα με τον Λι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο δράμα «Μνήμες της Αλάμπρα» το 2018, και έγινε διάσημος με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην επιτυχημένη δραματική ταινία εποχής και φαντασίας, «Η Αλχημεία των Ψυχών».

Το μήνυμα μιας θαυμάστριας του ηθοποιού έγραφε: «Δεν χρειάζεται να απολογηθείς για τα συναισθήματά σου. Πάντα θα στηρίζω την επιτυχία σου. Αξίζεις όλη την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνεις από εμάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...