178
Ο Νοριχίσα Ταμούρα τον περασμένο Σεπτέμβριο - τώρα βρέθηκε να απολογείται για υφισταμένους του | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Συγγνώμη από τον ιάπωνα υπουργό Υγείας για κορονο-πάρτι 23 ατόμων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 11:19
Ο Νοριχίσα Ταμούρα τον περασμένο Σεπτέμβριο - τώρα βρέθηκε να απολογείται για υφισταμένους του
|REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Συγγνώμη από τον ιάπωνα υπουργό Υγείας για κορονο-πάρτι 23 ατόμων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 11:19

Συμβαίνουν και στις πλέον πειθαρχημένες χώρες, όπως η Ιαπωνία. Ο Νοριχίσα Ταμούρα, υπουργός Υγείας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ζήτησε την Τρίτη συγγνώμη μετά την αποκάλυψη από μέσα ενημέρωσης ότι υπάλληλοι του υπουργείου του συγκεντρώθηκαν για δείπνο αργά ένα βράδυ την περασμένη εβδομάδα σε εστιατόριο του Τόκιο, σε παραβίαση των πρωτοκόλλων της ιαπωνικής κυβέρνησης για την αναχαίτιση της διασποράς της Covid-19.

Ο Νοριχίσα Ταμούρα επιβεβαίωσε ότι 23 υπάλληλοι του υπουργείου του δείπνησαν μαζί στις 24 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι θα ερευνήσει σύντομα το ζήτημα αυτό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Για το Τόκιο και τους τρεις νομούς που το περιβάλλουν ήρθη στις 21 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα της κυβέρνησης προς τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίς, στις 21:00, και για τον κόσμο να περιορίσει τις συγκεντρώσεις.

Οπως ανέφερε το Reuters, σύμφωνα με ξεχωριστό ρεπορτάζ της εφημερίδας Yomiuri, οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είχαν συγκεντρωθεί για αποχαιρετιστήριο πάρτι σε μπαρ-εστιατόριο στην περιοχή Γκίνζα του Τόκιο και κάποιοι παρέμειναν ως τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...