236
Πριν φτάσεις ενώπιον του παπά, να πας σχολείο και κατασκήνωση, για να μη φτάσεις αργότερα ενώπιον του δικηγόρου | Shutterstock

Σχολεία για μελλόνυμφους: Η πρόταση της Εκκλησίας ενάντια στα διαζύγια

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 10:30
Πριν φτάσεις ενώπιον του παπά, να πας σχολείο και κατασκήνωση, για να μη φτάσεις αργότερα ενώπιον του δικηγόρου
|Shutterstock

Σχολεία για μελλόνυμφους: Η πρόταση της Εκκλησίας ενάντια στα διαζύγια

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 10:30

Σχολές για υποψήφιους γαμπρούς και νύφες σκέφτεται να ιδρύσει η Εκκλησία, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

Η πρόταση ακούστηκε και επισήμως την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, να εισηγείται μια σειρά από μέτρα για να ενισχυθεί η «παραδοσιακή οικογένεια, που έχει αποδυναμωθεί στη σύγχρονη εποχή». Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε οι μελλόνυμφοι να κάνουν… εντατικά μαθήματα προτού ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας.

Στις προτάσεις του Θεσσαλονίκης Φιλόθεου περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία κεντρικού ταμείου για την ενίσχυση των κυήσεων, η περαιτέρω ανάπτυξη των Σχολών Γονέων που λειτουργούν με ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η δημιουργία Βιωματικών Ομάδων Γονέων και η διοργάνωση κατασκηνωτικών δραστηριοτήτων για οικογένειες.

Συζητήθηκε ακόμη η έρευνα και καταγραφή των οικογενειακών προβλημάτων, ώστε οι κληρικοί να λάβουν σχετική κατάρτιση για να συμβουλεύουν το ποίμνιο. Τέλος, προτάθηκε η δημιουργία σταθμών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας της οικογένειας και για την παροχή βοήθειας σε οικογένειες ατόμων εξαρτημένων από ουσίες, τυχερά παιχνίδια ή ακόμη και από το Διαδίκτυο.

Οι ιεράρχες συμφώνησαν ότι τα κοινωνικά δίκτυα συμβάλλουν στο να παρουσιάζεται ο θεσμός της οικογένειας ως «πηγή» προβλημάτων.

Σε θέματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας αναφέρθηκε με εισήγησή του και ο μητροπολίτης Δράμας, Δωρόθεος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρότεινε την εξέλιξη των Γραφείων Γάμων των Ιερών Μητροπόλεων σε Γραφεία Συμβουλευτικής ώστε να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στην πρόληψη για την εκδήλωση συμπεριφορών βίας μέσα στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...