518
|

Sunlight Group: Υποστηρίζει το πρόγραμμα «Future λeaders» για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στη Θράκη

Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 13:31

Sunlight Group: Υποστηρίζει το πρόγραμμα «Future λeaders» για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στη Θράκη

Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 13:31

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το “Future λeaders Summer Series”, ένα καινοτόμο πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στη Θράκη που διοργάνωσε το Executive Development του Αlba Graduate Business School,σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μέσω του προγράμματος, η Sunlight επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει νέους και νέες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες για το μέλλον τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από στελέχη της εταιρείας για την παραγωγική διαδικασία, την κουλτούρα της εταιρείας, τις αξίες, τις πρακτικές και τις στρατηγικές βιωσιμότητας, καθώς και για τον τρόπο δημιουργίας ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, έδωσε τη δυνατότητα σε 30 μαθητές, ηλικίας 14-17 ετών, από Λύκεια της Κομοτηνής να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία. Η Sunlight συνεργάζεται στενά με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, στηρίζοντας προγράμματα εκπαίδευσης που διεξάγονται όλο το χρόνο για μαθητές και φοιτητές. Τα προγράμματα αυτά, προσφέρουν ευκαιρίες ώστε οι νέοι να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός οργανισμού και να έρθουν σε επαφή με δυναμικούς κλάδους, όπως ο κλάδος αποθήκευσης ενέργειας, που συνδυάζει τεχνολογία, αναπτύσσει καινοτομία και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Βασιλική Δέρρη, PhD, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ανέφερε: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί έναν συγκερασμό συνεργασίας, συν-δημιουργίας και ομαδικότητας. Οι καθηγητές και οι εθελοντές φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συνεργάζονται με την ομάδα του Alba και τα εμπλεκόμενα μέρη του προγράμματος ώστε να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη και να αναδείξουν θεμελιώδεις αξίες όπως η δημιουργικότητα, η ανθεκτικότητα, η ενσυναίσθηση και η εμπιστοσύνη».

Η Μαρίνα Γρυλλάκη, Director του Alba Executive Development, σημείωσε: «Η πρωτοβουλία Future λeaders στην περιοχή της Θράκης φιλοδοξεί να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να εκσυγχρονίσει μια ζωντανή κοινότητα μαθητών με πάθος για μάθηση, έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον των επιχειρήσεων και ένα κοινό σύνολο αξιών που αναδεικνύουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία και το ευ αγωνίζεσθαι. Η  έμπρακτη υποστήριξη της Sunlight και η ευκαιρία που δίνεται στους μελλοντικούς ηγέτες να γνωρίσουν τα στελέχη, την κουλτούρα και το όραμα της εταιρείας, αποτελούν δομικά στοιχεία του Προγράμματος».

Ο Βασίλης Γαβρόγλου, Chief Human Resources Officer της Sunlight Group υπογράμμισε: «Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε για ακόμη μία χρονιά στο “Future λeaders Summer Series” καθώς πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης και επενδύουμε ουσιαστικά στη νέα γενιά. Πρωτοβουλίες όπως αυτή, διαμορφώνουν τους ηγέτες του αύριο και ανοίγουν τον δρόμο για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις. Οφείλω επίσης να παραδεχτώ ότι η συνάντησή μας με τα νέα αυτά ταλέντα αποτέλεσε τελικά μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για όλους εμάς στη Sunlight».

Η Sunlight πιστεύει ότι η ποικιλόμορφη σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού ενισχύει την καινοτομία και τη συνεργασία, προσφέροντας ένα δυναμικό και πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία απασχολεί προσωπικό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, διασφαλίζοντας μια ποικιλόμορφη και πολυπολιτισμική εργασιακή κουλτούρα στις εγκαταστάσεις και παραγωγικές της μονάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...