493
|

Sunlight Group: Χρυσό βραβείο από EcoVadis για τις Βιώσιμες Επιχειρηματικές Πρακτικές της

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 13:06

Sunlight Group: Χρυσό βραβείο από EcoVadis για τις Βιώσιμες Επιχειρηματικές Πρακτικές της

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 13:06

Με το Χρυσό Βραβείο EcoVadis για τη συνεχή δέσμευσή της στον τομέα του ESG (Environmental, Social, Governance), τιμήθηκε η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia. Η διάκριση αυτή τοποθετεί τη Sunlight ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων οργανισμών παγκοσμίως που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές επιδόσεις στη βιωσιμότητα.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Sunlight έχει κάνει σημαντικά βήματα στην πορεία προς τη βιωσιμότητα, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη αξιολόγηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό αξιολόγησης σε θέματα βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης, EcoVadis. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τις σημαντικές επενδύσεις και τη δέσμευση της εταιρείας στα υψηλότερα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ηθικά πρότυπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight κατέκτησε φέτος το Χρυσό Βραβείο όταν πριν ένα χρόνο είχε διακριθεί με Χάλκινο (35% των κορυφαίων επιχειρήσεων).

Image preview

Τα κύρια σημεία της αξιολόγησης περιλαμβάνουν:

Αξιολόγηση 100/100 στις πολιτικές που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη δεοντολογία, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Sunlight στα υψηλότερα πρότυπα σε αυτούς τους βασικούς τομείς. Στο πλαίσιο αυτό παρατηρήθηκε βελτίωση κατά 20 μονάδες στις κατηγορίες «Περιβάλλον & Δεοντολογία» σε σύγκριση με τη βαθμολογία του προηγούμενου έτους (2023).

Αύξηση 30 μονάδων στην κατηγορία «Βιώσιμων Προμηθευτών» κατά την ίδια περίοδο.

Η επίδοση στις εκπομπές άνθρακα αναδείχθηκε από «ενδιάμεσες» σε «προηγμένες», επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Sunlight στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Χρυσό Βραβείο από τον EcoVadis έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η ζήτηση για μπαταρίες ιόντων λιθίου αυξάνεται, λόγω της παγκόσμιας μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες ενεργειακές λύσεις. Σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο, η Sunlight ακολουθεί μια ολιστική, βιώσιμη προσέγγιση με στόχο να ηγηθεί της θετικής αλλαγής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας σε κοινότητες και βιομηχανίες καθαρές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις μπαταριών.

Επενδύοντας σημαντικά στην κυκλική οικονομία και με προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία, η Sunlight βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των πόρων της, μειώνοντας τα απόβλητα, ανακτώντας πολύτιμα υλικά και αναπτύσσοντας συνεχώς βιώσιμα προϊόντα, πρωταγωνιστώντας τελικά στην πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Πέρα από τις περιβαλλοντικές της προσπάθειες, η Sunlight έχει επενδύσει συστηματικά σε πρωτοβουλίες στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας, καθώς και στο Ανθρώπινο Δυναμικό της, πραγματοποιώντας σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στην ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας που βασίζεται στην ανάπτυξη, τη συμπερίληψη και την ηθική υπευθυνότητα για ολόκληρο τον οργανισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας,τόνισε:

«Η διάκριση αυτή είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας που αναδεικνύει την ακλόνητη αφοσίωσή μας σε βιώσιμες και ηθικές πρακτικές προς όφελος ολόκληρου του οικοσυστήματός μας – πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές, επενδυτές. Αποτελεί απτό παράδειγμα της δέσμευσής μας για υπεύθυνη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας. Πριν από μερικά χρόνια, ο Όμιλός μας δεν είχε καμία επίσημη αξιολόγηση. Ξεκινώντας με μια αξιολόγηση 14% το 2021, έχουμε, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις και επενδύσεις για να κερδίσουμε Χρυσή Διάκριση. Ωστόσο, η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Στη Sunlight Group η βιωσιμότητα έχει ενσωματωθεί στις καθημερινές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο για όλους».
.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...