404
Το Λέστερ, μια πόλη 350.000 κατοίκων, εμφανίζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού |

Sunday Times: Σε καραντίνα ολόκληρο το Λέστερ;

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2020, 10:15
Το Λέστερ, μια πόλη 350.000 κατοίκων, εμφανίζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού
|

Sunday Times: Σε καραντίνα ολόκληρο το Λέστερ;

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2020, 10:15

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα το Λέστερ, καθώς καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε αυτή το τελευταίο διάστημα, αποκάλυψε η εφημερίδα The Sunday Times επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μελετά εάν και ποια νομοθετική ρύθμιση απαιτείται για την επιβολή lockdown σε μια πόλη αφού αποκαλύφθηκε ότι στο Λέστερ των περίπου 350.000 κατοίκων καταγράφηκαν πάνω από 650 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό το δεκαπενθήμερο ως τη 16η Ιουνίου.

Ο Χάνκοκ εξετάζει «όλες τις επιλογές» που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης της επιβολής τοπικής καραντίνας, ανέφερε η εφημερίδα, κάτι που προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στην πόλη της κεντρικής Αγγλίας, αλλά σε όλη την επικράτεια όπου παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων, μολονότι η επιδημία του κορονοϊού δεν έχει περάσει.

Παράλληλα, εξάλλου, η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαινόμενο των πάρτι, όπου παραβιάζεται κάθε σύσταση περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ πρόσφατοι είναι ακόμα οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας από την τοπική ομάδα

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε επτά συλλήψεις και κατέσχεσε ένα πυροβόλο όπλο και ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε σε παράνομα πάρτι σε δρόμους.

Οι μεγάλες συναθροίσεις δεν επιτρέπονται στη Βρετανία λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, ωστόσο ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στη χώρα, με τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιορισμών την 4η Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα πολίτες να αψηφήσουν τους κανόνες.

Η νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ήταν η τρίτη κατά σειρά όπου αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν βγει για να διαλύσουν συναθροίσεις στο Λονδίνο, δέχθηκαν επιθέσεις από συμμετέχοντες.

«Όλες οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες ήταν παράνομες και παραβίαζαν τους κανονισμούς για την COVID», δήλωσε ο Μπας Τζάβιντ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που παρίσταντο συμμορφώθηκε με τις εντολές των αστυνομικών και απομακρύνθηκε από τους χώρους συγκεντρώσεων χωρίς πρόβλημα. Εντούτοις, για μία ακόμη φορά, ορισμένοι αρνήθηκαν να φύγουν και έγιναν βίαιοι».

Το μαχαίρι και το πυροβόλο όπλο κατασχέθηκαν στο Νιούαμ, στο ανατολικό Λονδίνο. Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τα όπλα.

Σε μια άλλη εκδήλωση, στο Κένσαλ Τάουν, στο δυτικό Λονδίνο, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν για παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών, διατάραξη της δημόσιας τάξης και επίθεση εναντίον αστυνομικών. Ένας από τους συλληφθέντες πέταξε ένα σκαμπό από μπαρ εναντίον αστυνομικού.

Την Πέμπτη, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι 22 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών σε μια παράνομη μουσική εκδήλωση στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...