310
Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης (φωτογραφία αρχείου) | Aris Oikonomou / SOOC

Στυλιανίδης: Παρατείνεται και την Τετάρτη η αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 11:59
Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης (φωτογραφία αρχείου)
|Aris Oikonomou / SOOC

Στυλιανίδης: Παρατείνεται και την Τετάρτη η αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 11:59

Την παράταση της αργίας που ισχύει σήμερα, Τρίτη και αύριο Τετάρτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην πρωινή ενημέρωση. Οπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία του δημόσιου τομέα, εκτός από τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Δεν θα γίνεται ούτε τηλεκπαίδευση σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Ακόμη, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, των πρατηρίων υγρών καυσίμων, και των φαρμακείων.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, εξέφρασε την απολογία της Πολιτείας για την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.

Η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική, είπε ο κ.Στυλιανίδης ξεκινώντας την ενημέρωση και στη συνέχεια  αναφέρθηκε στις προσπάθειες απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό.

Οπως είπε ο υπουργός, με τη συνδρομή του Στρατού και εθελοντών απεγκλωβίστηκαν 3.500 πολίτες και 1.800 αυτοκίνητα.

«Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική Οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός.

»Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός”, τόνισε.

»Γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προαστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο.

»Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά.

»Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας.

»Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης και ανακοίνωσε ότι και η Τετάρτη θα είναι αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...