289
O Στάρμερ σε προεκλογική ομιλία του στο The Royal Horticultural Halls, στο Λονδίνο, το Σάββατο | REUTERS/Suzanne Plunket

Στροφή των Sunday Times: Ηρθε η ώρα των Εργατικών και του Κιρ Στάρμερ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 12:45
O Στάρμερ σε προεκλογική ομιλία του στο The Royal Horticultural Halls, στο Λονδίνο, το Σάββατο
| REUTERS/Suzanne Plunket

Στροφή των Sunday Times: Ηρθε η ώρα των Εργατικών και του Κιρ Στάρμερ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 12:45

Σχεδόν κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει κάποια ελπίδα στις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία. Ή σωστότερα, σχεδόν κανείς δεν θεωρεί ότι ο ηγέτης των Τόρις πρέπει να έχει ελπίδα: Για τη χώρα η ελπίδα είναι να αλλάξει χέρια η εξουσία και να πάρουν τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ οι Εργατικοί.

Σε μια κίνηση ενδεικτική του κλίματος, η βρετανική εφημερίδα Sunday Times ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, επιχειρηματολογώντας στο κύριο άρθρο της πως το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται μια «ριζική επανεκκίνηση» έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Όπως επεσήμανε το Reuters, οι Sunday Times, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοκ, στήριξαν δημόσια τους Συντηρητικούς σχεδόν μια 20ετία, από τις εκλογές του 2005, ακόμα κι όταν επικρατούσε με σχετική άνεση ο αναμορφωτής των Εργατικών, Τόνι Μπλερ.

Αλλά τώρα έκαναν στροφή, αναφέροντας ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με ένα «εξαντλημένο» κόμμα, τους Τόρις του Ρίσι Σούνακ.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε και πιστεύουμε πως είναι τώρα η σωστή στιγμή για να εμπιστευθούμε στο Εργατικό Κόμμα την αποστολή να αποκαταστήσει την επάρκεια στη διακυβέρνηση», σημείωσαν στο κύριο άρθρο τους οι Sunday Times. «Έρχεται μια στιγμή που η αλλαγή είναι η μόνη επιλογή».

Μόνη εφημερίδα που στηρίζει ανοιχτά τον Σούνακ είναι η Telegraph: στην κυριακάτικη έκδοση έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι ο Στάρμερ θα χρεοκοπήσει τη χώρα και τους Βρετανούς μέσα σε 100 ημέρες.

Το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που επικαλούνται οι Sunday Times, οι Εργατικοί αναμένεται να πάρουν ως και 450 έδρες, δηλαδή 32 περισσότερες από το 1997, όταν σε μια ιστορική αλλαγή για τη Βρετανία, είχε πάρει την εξουσία ο Τόνι Μπλερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...