365
Ο Πέδρο στην αγκαλιά του Αζάρ, πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ της Τσέλσι | Reuters

Στους «Μπλε» του Λονδίνου το Europa League

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 23:52
Ο Πέδρο στην αγκαλιά του Αζάρ, πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ της Τσέλσι
|Reuters

Στους «Μπλε» του Λονδίνου το Europa League

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 23:52

Το μόνο που ήταν σίγουρο πριν την έναρξη του τελικού είναι ότι το πρωί της Πέμπτης το τρόπαιο του Europa League θα πήγαινε στο Λονδίνο, είτε στο Στάμφορντ Μπριτζ (την έδρα της Τσέλσι), είτε στο Έμιρεϊτς (την έδρα της Άρσεναλ).

Τελικά η μπίλια έκατσε στο… μπλε και η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της στην δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου νικώντας στον τελικό του Europa League της Αρσεναλ με 4-1.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Τσέλσι προηγήθηκε στο 49′ με τον Ζιρού, ο Πέδρο διπλασίασε τα τέρματά της στο 60′, και ο Αζάρ με πέναλτι στο 65′ έκανε το 3-0.

Ο Ιγουόμπι μείωσε για την Αρσεναλ στο 69′, αλλά ο Αζαρ στο 72′ έκανε το 4-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τον προπονητή Μαουρίτσιο Σάρι να γιορτάζει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του.

Η Άρσεναλ απέτυχε να κερδίσει και μια θέση στο επόμενο Champions League – κάτι που έχει εξασφαλίσει η Τσέλσι μέσω πρωταθλήματος.

Οι προπονητές Μ. Σάρι της Τσέλσι και Ουν. Εμερι της Αρσεναλ πριν την έναρξη του αγώνα

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Αρσεναλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού το 1971, ο Άκης Ζήκος με την Μονακό στο Champions League το 2004, ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την Βέρντερ Βρέμης το 2009 στο Κύπελλο UEFA και Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ στο Europa League πέρυσι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κερκίδες

Η επιλογή της UEFA βέβαια να γίνει ο τελικός στο Μπακού μόνο αποτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί καθώς αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλη για να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League.

H Άρσεναλ μάλιστα πήγε με παίκτη λιγότερο, διότι κανείς δεν κατάφερε να εγγυηθεί στον Χένριχ Μιχιταριάν πως θα είναι ασφαλής κατά την παραμονή του στην περιοχή εξαιτίας της μακροχρόνιας κόντρας των Αζέρων με τους Αρμένιους.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι και μπροστά του το κύπελλο της διοργάνωσης, το οποίο τελικά πήρε… σπίτι του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...