202
| InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στουρνάρας: Θέμα εβδομάδων η επενδυτική βαθμίδα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 21:02
|InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στουρνάρας: Θέμα εβδομάδων η επενδυτική βαθμίδα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 21:02

«Αρκετά αισιόδοξος» ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας σε λίγες εβδομάδες αν όχι ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Bloomberg στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

Σημειώνεται ότι μεγάλοι οίκοι αξιολογούν την Ελλάδα ελάχιστα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση», δήλωσε ο Στουρνάρας. «Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...