247
| | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/

«Στοπ» στα ψέματα για τα εμβόλια από το Facebook

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 13:15
|
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/

«Στοπ» στα ψέματα για τα εμβόλια από το Facebook

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 13:15

Το Facebook ξεκίνησε να αφαιρεί αναρτήσεις που διαδίδουν ψέματα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλά και κάθε ασθένειας.

Από εδώ και στο εξής, θα «κατεβάζει», για παράδειγμα, αναρτήσεις που αναφέρουν ότι τα εμβόλια είναι τοξικά και επικίνδυνα, ότι προκαλούν αυτισμό ή ότι είναι ασφαλέστερο για τους ανθρώπους να κολλήσουν Covid-19 για να αποκτήσουν φυσική ανοσία, από ό,τι να εμβολιαστούν.

Από τον Οκτώβριο έχει απαγορευτεί να περιέχονται τέτοιοι ισχυρισμοί σε διαφημίσεις ιδιωτών ή εταιρειών στο Facebook, αλλά πλέον θα επεκτείνει αυτόν τον κανονισμό, αφαιρώντας ομάδες, σελίδες και λογαριασμούς που διασπείρουν παραπλανητικές και ψευδείς πληροφορίες.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινώσει, από τον Δεκέμβριο, ότι θα καταπολεμήσει τους ψευδείς και αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλά μέχρι τώρα εξακολουθούσε να επιτρέπει τις παραπλανητικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία αναρτήσεις.

Η νέα, αυστηρότερη πολιτική του Facebook, που ανακοινώθηκε στο blog της πλατφόρμας και θα περιλαμβάνει και το Instagram- στοχεύει πια σε μη πληρωμένες αναρτήσεις και σε ομάδες χρηστών.

«Το χτίσιμο εμπιστοσύνης απέναντι στα εμβόλια είναι κρίσιμο, γι’ αυτό ξεκινάμε τη μεγαλύτερη διεθνή εκστρατεία για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς δημόσιας υγείας να διαδώσουν ακριβείς πληροφορίες για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όταν υπάρξουν διαθέσιμα εμβόλια», ανέφερε ο υπεύθυνος για θέματα Υγείας στο Facebook, Κανγκ-Σινγκ Τζιν.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει δωρεάν διαφημιστικό χώρο αξίας 120 εκατ. δολαρίων σε υπουργεία Υγείας, μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να μεταδώσουν πιο αποτελεσματικά ακριβείς πληροφορίες για τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...