229
Αλβαρεζ και Μέσι οδήγησαν την Αργεντινή σε μια μεγάλη νίκη | Reuters

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή του Μέσι

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 22:55
Αλβαρεζ και Μέσι οδήγησαν την Αργεντινή σε μια μεγάλη νίκη
|Reuters

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή του Μέσι

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 22:55

Ηταν ένας αγώνας που οι περισσότεροι ήταν σίγουροι ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αρκετοί θα πόνταραν ότι θα κριθεί στο ένα γκολ ή ακόμα και ότι θα οδηγούνταν στην παράταση. Και όμως, η παρέα του Λιονέλ Μέσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κροατία: προκρίθηκε με ένα εμφατικό 3-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα λεπτά. Στο 33ο λεπτό όμως ο Χούλιαν Αλβαρεζ έφυγε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Κροατίας. Ενα λεπτό αργότερα, ο Μέσι εκτέλεσε υποδειγματικά το πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέσι τσίμπησε την μπάλα για τον Αλβαρεζ, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες και νίκησε τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Αργεντινή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και όλο το γήπεδο περίμενε να ζήσει μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας. Αυτή προσέφερε και με το παραπάνω ο Μέσι, που στα 35 του χρόνια διέσχισε τον μισό αγωνιστικό χώρο, πέρασε με εκπληκτική προσποίηση τον τελευταίο κροάτη αμυντικό και προσέφερε ένα εύκολο γκολ στον Αλβαρεζ που έγραψε το τελικό 3-0.

Κάπως έτσι, η Αργεντινή που είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα της από τη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Μαρόκο.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17:00).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...