211
O έλληνας πρωταθλητής χαμογελαστός μετά το τέλος του αγώνα με τον Κατσάνοφ | REUTERS/Loren Elliott

Στον τελικό του Australian Open o Τσιτσιπάς!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 09:37
O έλληνας πρωταθλητής χαμογελαστός μετά το τέλος του αγώνα με τον Κατσάνοφ
|REUTERS/Loren Elliott

Στον τελικό του Australian Open o Τσιτσιπάς!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 09:37

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ξανά Ιστορία στο ελληνικό τένις και με νίκη 3-1 σετ επί του Ρώσου Κάρεν Κατσάνοφ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open, για να διεκδικήσει το πρώτο τίτλο του σε Grand Slam κόντρα στο νικητή του ζευγαριού του άλλου ημιτελικού Τζόκοβιτς – Πολ.

Εντυπωσιακή από την αρχή της αναμέτρησης έλληνας τενίστας (συνολικά πέτυχε 18 άσσους στο σερβίς του) πήρε το πρώτο σετ με 7-6  και το δεύτερο με 6-4.

Ακόμα και στη μεγάλη αντεπίθεση του Κατσάνοφ που κατάφερε και γύρισε το επόμενο σετ με 6-7 (βίντεο κάτω), ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την ψυχραιμία και με μία πειστική εμφάνιση στο τελευταίο σετ του αγώνα πήρε τη νίκη με 6-4 και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.

REUTERS/Hannah Mckay

Ο τελικός του Αustralian Open είναι προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Τον έλληνα τενίστα έσπευσε να συγχαρεί για τη μεγάλη του επιτυχία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας:

«Συγχαρητήρια στο Στέφανο Τσιτσιπά για την πρόκριση στον τελικό του Australian Open!» έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Θα τον συνοδεύουν οι ευχές μας για να είναι ο νικητής σε ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά τένις στον κόσμο», συμπλήρωσε ενόψει του μεγάλου τελικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...