659
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέρχεται των γραφείων της ΑΔΑΕ | INTIMEnews

Στον Ράμμο ο Τσίπρας: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 14:27
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέρχεται των γραφείων της ΑΔΑΕ
|INTIMEnews

Στον Ράμμο ο Τσίπρας: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 14:27

Με μία φράση που φέρεται να προέρχεται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μέγα της Πρωσίας, και ένα φάκελο στα χέρια (όπου επίσης φέρεται ότι αναγραφόταν ο ίδιος ο παραλήπτης), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξήλθε το πρωί της Τρίτης από τα γραφεία της  Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, όπου συναντήθηκε – για δεύτερη φορά- με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, με αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών.

 «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», ήταν η λακωνική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την αποχώρησή του από την έδρα της ΑΔΑΕ, λίγες ώρες πριν επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι προγραμματισμένη αργότερα το απόγευμα) για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταβεί στα γραφεία της ανεξάρτητης Αρχής και στις 7 Δεκεμβρίου 2022, όταν και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως έγινε γνωστό αργότερα το απόγευμα της Τρίτης,  μέσα στον φάκελο που κρατούσε ο κ. Τσίπρας ήταν η έκθεση της ΑΔΑΕ σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής, σε συνέχεια του αιτήματός του.

Κατά πληροφορίες αντίστοιχους φακέλους, με την ένδειξη απόρρητο, έστειλε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα

Η νέα επίσκεψη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τέθηκε και στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως υπαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους», σχολίασε ο κ. Οικονόμου, εκφράζοντας  παράλληλα την πεποίθηση ότι «το αίσθημα τήρησης των θεσμών είναι αντιληπτό απ’ όλους»

«Εχουμε μια πάρα πολύ καθαρή τοποθέτηση στην υπόθεση, όσον αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα, το σκέλος αυτών που -εκτός πλαισίου- διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και αυτό θα έρθει στην επιφάνεια με εκείνους που προνομιακά και συστηματικά τους διοχετεύουν αυτό το υλικό, από την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν ήταν γνώστες οποιουδήποτε τέτοιου υλικού», επανέλαβε ο εκπρόσωπος. Και «οφείλουμε να ψάξουμε, ανάμεσα και στα υπόλοιπα, ποια η προνομιακή σχέση μεταξύ εκείνων που εκτός πλαισίου διενεργούσαν αυτού του είδους τα πράγματα και εκείνων που εμφανίζονται να έχουν στα χέρια τους αυτά τα στοιχεία σήμερα. Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η Δικαιοσύνη θα αποσαφηνίσει τα πάντα μέσα στο πλαίσιο που το σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν… Σε εξέλιξη είναι ανοιχτή διαδικασία έρευνας για την υπόθεση, η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα και θα τοποθετηθεί».

Για το θέμα των υποκλοπών, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «ο πρωθυπουργός μίλησε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσαν αυτά που είπε, άλλοι να μην καλύφθηκαν, άλλοι μπορεί να έχουν άλλα σενάρια στο μυαλό τους, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από την πρώτη στιγμή , ανταποκρίθηκε θεσμικά ώστε οι διαδικασίες να γίνουν όπως έπρεπε, πήρε πρωτοβουλίες. Τον κ. Τσίπρα τον ψάχνουμε, σήμερα τον είδαμε να ξανασχολείται με θέματα Δικαιοσύνης».

«Μήπως τώρα ήρθε η ώρα ο κ. Τσίπρας να μιλήσει και για κάποια άλλα πράγματα που παραμένει παρατεταμένα σιωπηλός;», διερωτήθηκε, καθώς όπως επεσήμανε, «έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες που υπήρξε μια ένορκη καταγγελία χωρίς κουκούλες για βαλίτσες με χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σιωπά. Έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας sms που υπαγόρευαν την μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. Υπάρχει ένας κωδικός Α2 που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα ποιος είναι. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί. Η σιωπή πολλές φορές δείχνει συναίνεση».

Οσο για απογευματινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το τι θα της πει για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει ότι «το Σύνταγμα έχει αυστηρά προδιαγεγραμμένες διαδικασίες και ρόλους για όλους». «Πιστεύω ότι το αίσθημα τήρησης των θεσμών είναι αντιληπτό απ’ όλους», κατέληξε στην απάντησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...