277
Φωτογραφία αρχείου από το «Τζάνειο» Νοσοκομείο στον Πειραιά | Intime

Στον «πάγο» πολλά νοσοκομεία της Αττικής – Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 25 Ιανουαρίου 2022, 12:38
Φωτογραφία αρχείου από το «Τζάνειο» Νοσοκομείο στον Πειραιά
|Intime

Στον «πάγο» πολλά νοσοκομεία της Αττικής – Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 25 Ιανουαρίου 2022, 12:38

Μετ΄ εμποδίων γίνεται και σήμερα, Τρίτη, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της Αττικής για ασθενείς και εργαζόμενους, καθώς το χιόνι στους δρόμους εμποδίζει τις μετακινήσεις προς τις Μονάδες του ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν κατόρθωσαν να φθάσουν στην εργασία τους στα νοσοκομεία, ενώ άλλοι που τελείωσαν τη εφημερία τους, δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα σπίτια τους.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και σε συνεννόηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχουν αλλάξει τα προγράμματα εργασίας στα νοσοκομεία, ώστε να κατανεμηθεί το προσωπικό και να λειτουργήσουν οι κλινικές, έστω και με τους βασικούς εργαζόμενους.

Ακόμη ένα μέλημα των υγειονομικών αρχών είναι να είναι παραμείνουν ανοικτές οι είσοδοι των νοσοκομείων, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο ΕΚΑΒ και τα ιδιωτικά οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς.

Εξάλλου, χθες δεκάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έμειναν εγκλωβισμένα στους χιονισμένους δρόμους, ενώ παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις διακομιδές των ασθενών.

Οι ασθενείς

Πάντως, στα νοσοκομεία την Τρίτη εξυπηρετούνται κυρίως τα επείγοντα περιστατικά, ενώ οι ασθενείς που χάνουν το ραντεβού τους θα πρέπει να το κλείσουν εκ νέου.

Σε ότι αφορά στις επείγουσες θεραπείες και αυτές πραγματοποιούνται με δυσκολία, αφού υπάρχουν προβλήματα στη μετακίνηση των ασθενών.

Οι ασθενείς, πάντως, θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με τα νοσοκομεία πριν μεταβούν, καθώς υπάρχουν κλινικές που υπολειτουργούν.

Σήμερα πάντως στην Αττική εφημερεύουν:

Από τις 8.00 έως τις 14.30

  • «Κωνσταντοπούλειο»
  • Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς
  • 417 ΝΙΜΤΣ

Από τις 14.30 έως τις 22.00

  • ΚΑΤ

Από τις 14.30 έως τις 8.00 (την Τετάρτη)

  • «Αλεξάνδρα»
  • «Λαϊκό»
  • ΕΛΠΙΣ

8.00 με 8.00 (την Τετάρτη)

  • Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Σε όλα τα νοσοκομεία που εφημερεύουν, υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ ειδικά στο ΚΑΤ και στο Σισμανόγλειο που βρίσκονται στα βόρεια προάστια και υπήρχε ανησυχία για αποκλεισμό, από νωρίς το πρωί οι πύλες είναι ανοικτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...