164
O Ρώσος οδηγείται στο Εφετείο την περασμένη εβδομάδα. Κατά δήλωση των συνηγόρων του συναινεί στην έκδοσή του στην πατρίδα του | ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Κοντονή η «καυτή πατάτα» της έκδοσης του ρώσου «Mr Bitcoin»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 13:33
O Ρώσος οδηγείται στο Εφετείο την περασμένη εβδομάδα. Κατά δήλωση των συνηγόρων του συναινεί στην έκδοσή του στην πατρίδα του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Κοντονή η «καυτή πατάτα» της έκδοσης του ρώσου «Mr Bitcoin»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 13:33

Mετά το «πράσινο φως» για την έκδοση του 38χρονου Ρώσου, Αλεξάντερ Βίνικ, στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin) κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό και το αίτημα των ρωσικών Αρχών που ζητούν επίσης την έκδοσή του, κατηγορώντας τον για απάτη.

Δια των συνηγόρων του ο Ρώσος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εκδοθεί στην πατρίδα του και ήδη έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασής έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει ζητήσει την έκδοσή του όχι για την υπόθεση των bitcoin, αλλά για μικροαπάτη αγοραπωλησίας εμπορευμάτων, ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Το ρωσικό αίτημα έφθασε στις ελληνικές αρχές πριν από περίπου 20 ημέρες και κατά δήλωση του συνηγόρου του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο 38χρονος συναίνεσε στην έκδοσή του στην πατρίδα του. «Ο Βίνικ συναινεί να εκδοθεί στη Ρωσία, παρότι αρνείται την κατηγορία για την οποία τον εκζητούν», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος.

Πλέον τον τελευταίο λόγο για την περίπτωσή του «Mr Bitcoin» έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...