624
| Aris Oikonomou / SOOC

Στον «Ευαγγελισμό» εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – αποχωρεί από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 18:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2021, 20:02
|Aris Oikonomou / SOOC

Στον «Ευαγγελισμό» εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – αποχωρεί από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 18:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2021, 20:02

Μια νέα περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλάζει δραματικά τον χάρτη των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής στη χώρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα, και άλλα συμπτώματα ατελούς ειλεού.  Μετά από εκτενείς εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της υγείας της οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η κυρία Γεννηματά είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία στο παρελθόν τη μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει με θάρρος για αυτήν την περιπέτεια.

Η ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» ήταν η ακόλουθη:

Η κυρία Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Το βράδυ της Δευτέρας η κυρία Γεννηματά δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία. Και νέα περιπέτεια της υγείας της την οδήγησε στην απόφαση να μην διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Με μήνυμα στα social media το απόγευμα της Τρίτης, η κυρία Γεννηματά ανέφερε:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Μετά την γνωστοποίηση της περιπέτειας της υγείας της κυρίας Γεννηματά, ο εκ των διεκδικητών της αρχηγίας ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Οσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης διεκδικητής της αρχηγίας, σημείωσε σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter:

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Και ο Χάρης Καστανίδης, επίσης διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος, έγραψε στο Twitter: «Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας».

Με την κυρία Γεννηματά επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να της ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. «Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο Πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ευχηθεί περαστικά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ:

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter:

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει.

«Περαστικά από βάθους καρδιάς και καλή δύναμη» ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτος από τα άλλα κόμματα έσπευσε να ευχηθεί περαστικά στην κυρία Γεννηματά ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...