788
|

Στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Σοκάρει η ομολογία του: Της έκλεισα το στόμα για πάντα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 10:17

Στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Σοκάρει η ομολογία του: Της έκλεισα το στόμα για πάντα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 10:17

Στον εισαγγελέα οδηγείται μέσα στις επόμενες ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη αν και από ποιον θα εκπροσωπηθεί ο συζυγοκτόνος, καθώς φέρεται να έχει αρνηθεί τον ορισμό συνηγόρου.

Ο ίδιος ο Αναγνωστόπουλος εμφανίζεται να αποδίδει τη δολοφονία της Καρολάιν σε βρασμό ψυχής, ισχυριζόμενος ότι την τελευταία περίοδο και ειδικά μετά τη γέννηση του παιδιού τους, είχαν συνεχείς καβγάδες. Ετσι και τη νύχτα εκείνη της 10ης προς 11 Μαΐου τσακώθηκαν ξανά, με την 20χρονη μητέρα –κατά δήλωσή του– να τον προειδοποιεί (υπήρχαν και SMS τα οποία ανακτήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.) ότι θα πάρει το μωρό και θα φύγει.

«Ναι, εγώ τη σκότωσα. Θόλωσα, πήρα μία μπλούζα, της έκλεισα το στόμα και τη μύτη και την έπνιξα», φέρεται να είπε στην ομολογία του.

Οταν συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή (σ.σ. σύμφωνα με τον εξοργιστικό ισχυρισμό του στους αστυνομικούς, δεν ήθελε να τη σκοτώσει) αποφάσισε να καλύψει τη δολοφονία με την όλη σκηνοθεσία της ληστείας, καθώς –όπως είπε– σκεφτόταν την κόρη του, που θα έμενε χωρίς μάνα και πατέρα! «Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί», φέρεται να υποστήριξε.

Και για να δέσει την ιστορία της «εισβολής των κακοποιών», πήγε στον κήπο της οδού Παναγούλη και έπνιξε, ξανά με τα ίδια του τα χέρια, τον σκύλο της Καρολάιν, κρεμώντας τον από την κουπαστή της σκάλας με το λουρί. Ηταν το δεύτερο λάθος στη σκηνοθεσία του, καθώς ποιος κακοποιός κρεμάει τον σκύλο της οικογένειας με το λουρί του και πώς είναι δυνατόν ο σκύλος να φοράει το λουρί του μέσα στο σπίτι;

Σύμφωνα με πληροφορίες για  όσα είπε στους αστυνομικούς μετά την ομολογία του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο το βράδυ, τσακωθήκαμε και πάλι. Τελευταία οι καβγάδες μας ήταν συχνοί. Συνήθως για ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας και για το παιδί. Μου είπε να σηκωθώ και να φύγω από το κρεβάτι. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Λίγο πριν βάλει το παιδί στην κούνια, μου είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι. Θόλωσα. Και προσπάθησα, όπως ήταν πάνω στο κρεβάτι, να της κλείσω το στόμα, να μην τα λέει αυτά».

«Οταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός, το κρέμασα από το λουρί του. Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Την «ιδέα» για την «ιστορία με τους λήστες» πήρε ο Αναγνωστόπουλος από ένα πραγματικό γεγονός: την εισβολή ληστών στο σπίτι του εκπαιδευτή και συναδέλφου του στα ελικόπτερα στις 17 Ιουλίου του 2018 στο Αλεποχώρι.

Ο εκπαιδευτής του πιλότου και η σύζυγός του είχαν ζήσει τότε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τριών κακοποιών που τους χτύπησαν, τους έδεσαν και τους βασάνισαν μέχρι να τους πουν πού είχαν κρυμμένα χρήματα στο σπίτι. Οι δράστες της ληστείας είχαν χτυπήσει και το σκυλί του ζευγαριού, εξ ου και η κίνηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να κρεμάσει το σκύλο της Καρολάιν από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι μέχρι σήμερα οι δράστες της ληστείας στο Αλεποχώρι δεν έχουν βρεθεί, καθώς δεν άφησαν γενετικό υλικό ή/και αποτυπώματα (το ίδιο πρόβλημα δηλαδή που αντιμετώπισαν και οι αστυνομικοί στα Γλυκά Νερά).

Σύμφωνα όμως με έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, που μίλησε την Παρασκευή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η δολοφονία της Καρολάιν δεν έγινε «πάνω στον καβγά», αλλά ήταν προσχεδιασμένη από τον σύζυγό της.

«Το έγκλημα μιλάει πάντα με τον τρόπο που έγινε. Η γλώσσα του σώματος αυτού του ανθρώπου δεν έδενε με αυτά που έλεγε. Για εμένα έχουν πολύ δουλειά ακόμα και κυρίως ο ανακριτής. Δεν με πείθει το κίνητρο, ο καβγάς και η ζήλια. Αυτό το κίνητρο δεν με πείθει. Δεν πείθομαι για το εν βρασμώ ψυχής», δήλωσε στο Μega ο κ. Κατερινόπουλος, που αναφέρθηκε και στον ρόλο της «ψυχολόγου» της Καρολάιν:

«Δεν ξέρω αν είναι ψυχολόγος ή όχι, αλλά κανένας ψυχολόγος δεν δέχεται να κουβεντιάσει με ένα ζευγάρι. Σύμβουλος γάμου, ναι. Ψυχολόγος, όχι».

«Δεν ήταν ένα ανέφελο ζευγάρι. Η Καρολάιν ψαχνόταν να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί», ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που δείχνουν ότι την τελευταία βραδιά πριν από τη δολοφονία της η 20χρονη έψαχνε στην πλατφόρμα Booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, κατάφεραν να ανακτήσουν γραπτά μηνύματα SMS από το κινητό της Καρολάιν με αποδέκτη τον σύζυγό της τη νύχτα του φόνου.

Ανάμεσά τους φέρεται να υπάρχει και μία προειδοποίηση από την 20χρονη προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ότι θα τον χωρίσει και θα φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους. Ιδού και το κίνητρο, λένε αστυνομικές πηγές!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...