683
Από τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων για την απολογία τους στον ανακριτή | INTIMEnews

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την εκτέλεση Καραϊβάζ – Τι θα πουν στην απολογία τους

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 11:03
Από τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων για την απολογία τους στον ανακριτή
|INTIMEnews

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την εκτέλεση Καραϊβάζ – Τι θα πουν στην απολογία τους

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 11:03

Ενώπιον του 30ού Τακτικού Ανακριτή οδηγήθηκαν την Τετάρτη τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Κατά δήλωση ωστόσο της συνηγόρου τους, επιμένουν να αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό, η δικηγόρος Αθανασία Σταυρή είπε ότι οι εντολείς της  αμφισβητούν τα στοιχεία σε βάρος τους που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές, χαρακτηρίζοντας  «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στη δικογραφία που έχει σχημαστιστεί για την υπόθεση. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα».

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», τόνισε η κυρία Σταυρή.

Το προφίλ των δύο συλληφθέντων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, o 40χρονος body builder με τα αρχικά Γ.Λ. που επέβαινε στο μοιραίο σκούτερ είναι γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο «Μάγειρας». Εχει αδυναμία στα σκυλιά, ενώ στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιγουράρει και μια εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται ενδεχόμενο να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι με το ψευδώνυμο «Dirty Harry» τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο 48χρονος αδελφός του με τα αρχικά Σ.Λ. φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν εταιρείας καθαρισμού ιδιοκτησίας της γυναίκας του.

Σε δηλώσεις στο Μega η σύζυγος του 48χρονου αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να τα συνδέσουν όλα αυτά τα πράγματα έτσι και να τα βάλουν με δύο ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Επειδή υπάρχει ένα αμάξι, μπορεί να υπάρχουν και αυτά τα δύο αδέλφια, να είναι μαζί. Μπορεί να πάει κάποιος με την επωνυμία της δουλειάς του, με τα τηλέφωνα και με όλα, να πάει να κάνει δολοφονία; Η μαφία δεν πάει με το αμάξι της δουλειάς, με το όνομά του για να πάει να σκοτώσει»

Και οι δύο ωστόσο είχαν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την Αστυνομία για σειρά αδικημάτων. Το 2012 μάλιστα είχαν συλληφθεί για ληστεία σε περιοχή της Αττικής, με τους δικηγόρους τους να διευκρινίζουν πάντως ότι στο τέλος αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον αστυνομικό συντάκτη του Μega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, αμφότεροι θα ισχυριστούν ενώπιον του ανακριτή ότι ουδέποτε ήρθαν σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Επιπλέον θα ισχυριστούν πως εκείνες τις ημέρες μοίραζαν, με το λευκό βαν, φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας, μάλιστα διατηρούν ένα ημερολόγιο που αναφέρεται η εργασία αυτή, συν ορισμένα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας, μέσω των οποίων φαίνεται να συνεννοούνται για το πώς θα συνεχίσουν το μοίρασμα των φυλλαδίων.

Οσο για την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στην οποία έγραφαν «Καλή αρχή», θα υποστηρίξουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο βαν που είχε αποκτήσει η εταιρεία καθαρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρεται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο όπου «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Σημαντικά επίσης στοιχεία προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Αντικείμενο έρευνας –τόνισε– είναι και οι υποθέσεις και επαφές που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν στη δολοφονία του».

Παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει ξανά φάκελοι δολοφονιών οι οποίες αποδίδονται σε  «συμβόλαια θανάτου» στο πλαίσιο της αλληλοεξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος – ανάμεσά τους και αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...