244
| REUTERS/Daniel LeClair

Στον ανακριτή οι 15χρονοι επίδοξοι ληστές του δρόμου – ένας εξ αυτών σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο όπλο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 10:16
|REUTERS/Daniel LeClair

Στον ανακριτή οι 15χρονοι επίδοξοι ληστές του δρόμου – ένας εξ αυτών σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο όπλο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 10:16

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν πέντε 15χρονοι που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι απείλησαν με ψεύτικο όπλο δύο πεζούς για να τους ληστέψουν. Οταν μάλιστα κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και έσπευσε επιτόπου όχημα της Ασφάλειας, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί, ένας εκ των ανηλίκων τούς σημάδεψε με το ψεύτικο πιστόλι.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου και Νικ. Πλαστήρα.

Λίγο μετά τις 22.00 το κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οταν το περιπολικό της Ασφάλειας έφθασε στην οδό Αναξιμάνδρου, ένας 15χρονος μπήκε μπροστά του, έκανε ότι όπλισε το πιστόλι που κρατούσε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ανηλίκους και τελικά κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, όχι όμως και τον 15χρονο που κρατούσε το πιστόλι.

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και εκεί αποκάλυψε τα ονόματα των άλλων τεσσάρων φίλων του.

Εν τω μεταξύ, ενημερώθηκαν οι γονείς τους και στη συνέχεια προσήχθησαν οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι στο Τμήμα Ασφαλείας – ανάμεσά τους και εκείνος που σημάδεψε τους αστυνομικούς. Οπως αποδείχτηκε, το πιστόλι του ήταν ψεύτικο.

Οι πέντε συλληφθέντες, όλοι τους Ελληνες, ηλικίας 15 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας σε βαθμό κακουργήματος, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...