558
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Δαδιά | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σουφλίου η ΠτΔ – Η συμβολική διανυκτέρευση στη Λευκίμμη και το δείπνο με Μητσοτάκη στη Δαδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 10:21
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Δαδιά
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σουφλίου η ΠτΔ – Η συμβολική διανυκτέρευση στη Λευκίμμη και το δείπνο με Μητσοτάκη στη Δαδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 10:21

Στην τελετή του αγιασμού στο 1ο δημοτικό σχολείο Σουφλίου, παρέστη το πρωί της Δευτέρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

«Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί», ήταν το μήνυμα  που θέλησε να στείλει η κυρία Σακελλαροπούλου και αναφερόμενη στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον Εβρο, πρόσθεσε απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές:

«Θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης.

»Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή, να σας βοηθήσουν να γίνετε υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες, που θα σέβονται και θα υπολογίζουν το διπλανό τους, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα φροντίζουν το περιβάλλον, την πηγή ζωής όλων μας.

»Ο τελευταίος καιρός δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας. Καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβησαν σε πολλά μέρη.

»Στον τόπο σας η φωτιά κατέκαψε ένα μεγάλο τμήμα του πανέμορφου δάσους της Δαδιάς, κάτι που μας πληγώνει όλους. Δεν πρέπει, όμως, να απελπίζεστε. Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί, γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα του, ώστε τα δάση να ξαναπρασινίσουν και η γη να ξανακαρπίσει και το χαμόγελο να γυρίσει στα χείλη όλων και πάλι. Σας εύχομαι μία καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο».

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία του χωριού της Δαδιάς, συνάντηση της  Προέδρου με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, Στο επίκεντρο, η επόμενη ημέρα στον Εβρο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και ειδικά αυτή στο Δάσος της Δαδιάς.

Στο χωριό έφθασε αργότερα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δείπνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον δήμαρχο σε ταβέρνα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με κατοίκους στη Δαδιά,  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Πρωθυπουργός στο  δείπνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Δαδιά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το πρωί της Δευτέρας  ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Δάσος της Δαδιάς προκειμένου να έχει ενημέρωση από τον φορέα διαχείρισης. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη συνέχεια περιλαμβάνει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στη συνάντηση στη Δαδιά,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  επεσήμανε ότι κινδύνευσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του Εβρου:  ο φυσικός πλούτος που διαθέτει, για να υπογραμμίσει πως τώρα είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η στήριξη της περιοχής.

Σήμα κινδύνου για περαιτέρω ερήμωση του νομού Έβρου, καθώς αρκετά επαγγέλματα δέχονται ισχυρά πλήγματα από τις πυρκαγιές, εξέπεμψε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ζήτησε να ληφθούν γεναίες και τολμηρές αποφάσεις για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Τραγική είναι η κατάσταση στη μελισσοκομία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου και πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου Πασχάλης Χριστοδούλου.

Το φθινόπωρο είναι η πιο σημαντική περίοδος για τη μελισσοκομία, οι μελισσοκόμοι δεν έχουν πού να πάνε τις μέλισσες για να βρουν περιοχές που δεν κάηκαν και το μελισσοκομικό πάρκο μπορεί να μην κάηκε, αλλά έπαθε σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Γι αυτό και πρότεινε να δημιουργηθούν δύο ακόμη μελισσοκομικά πάρκα στη Λευκίμμη και την Κίρκη.

Σε μία συμβολική κίνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  διανυκτέρευσε σε ξενώνα της Λευκίμμης, ενός χωριού 180 κατοίκων που εκκενώθηκε τρεις φορές και τελικά σώθηκε από τις φλόγες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...