342
Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων | INTIMEnews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Συντονιστικό ο Πρωθυπουργός – Αναβάλλεται το πρόγραμμα της ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 10:41
Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων
|INTIMEnews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Συντονιστικό ο Πρωθυπουργός – Αναβάλλεται το πρόγραμμα της ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 10:41

Το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Μαγνησία και στον Θεσσαλικό Κάμπο, λίγες μάλιστα ημέρες μετά την πύρινα λαίλαπα που κατέκαψε ένα εκατομμύριο στρέμματα στον Εβρο, έφερε ανατροπές στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην 87η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο στη σκιά των δραματικών εξελίξεων, αναβάλλεται: Ποιος έχει διάθεση για φιέστες, επισκέψεις σε περίπτερα, ομιλίες με standing ovations και υποσχέσεις παροχών, όταν η χώρα όλη καίγεται και πνίγεται;

Κατά συνέπεια το Σάββατο δεν θα γίνει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Η παρουσία του Πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ μετατίθεται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στις 11:00 -και ενώ το δεύτερο κύμα της Daniel είναι σε εξέλιξη σε Θεσσαλία και Μαγνησία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το πρωί της  Παρασκευής -υπενθυμίζεται- ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψή του στον πυρόπληκτο Εβρο, όπου και θα ανακοίνωνε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της περιοχής. Ωστόσο και αυτή η επίσκεψη βαίνει προς αναβολή. Τις επόμενες ώρες θα γίνει αξιολόγηση στην Πολιτική Προστασία και θα διαμορφωθεί εκ νέου το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας.

Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, εγκαθίσταται Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα. Το Κέντρο Επιχειρήσεων θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της ‘Α Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...