449
Ενα ουκρανικό drone καταρρίπτεται πάνω από το Παντόλσκ, στα περίχωρα της Μόσχας | Twitter

Στο στόχαστρο των Ουκρανών η Μόσχα – μεγάλη επίθεση με drones

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 10:54
Ενα ουκρανικό drone καταρρίπτεται πάνω από το Παντόλσκ, στα περίχωρα της Μόσχας
|Twitter

Στο στόχαστρο των Ουκρανών η Μόσχα – μεγάλη επίθεση με drones

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 10:54

Η Μόσχα βρέθηκε στο στόχαστρο ουκρανικής επιδρομής με drones, «μιας από τις μεγαλύτερες» που έχουν εξαπολυθεί «ποτέ» εναντίον της ρωσικής εξουσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, «11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν» στη διάρκεια της νύχτας πάνω από το έδαφος της Μόσχας και της περιφέρειάς της.

«Αλλα δυο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας, καταρρίφθηκαν», ανέφερε ο Σεργκέι Σαμπιάνιν στις 04:43 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έπειτα από σειρά παρόμοιων αναρτήσεων στην πλατφόρμα Telegram.

Η αντιαεροπορική άμυνα «πολλαπλών επιπέδων» της Μόσχας ,«μας επέτρεψε να αποτρέψουμε επιτυχώς όλες τις επιθέσεις», είπε.

Σύμφωνα με τον Σαμπιάνιν, επρόκειτο για «μια από τις μεγαλύτερες απόπειρες επίθεσης εναντίον της Μόσχας με drones που έχουν γίνει ποτέ».

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως συνολικά καταρρίφθηκαν 45 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ρωσικής επικράτειας.

Τρία από αυτά, που κινούνταν προς τη Μόσχα, καταρρίφθηκαν πάνω από την Παντόλσκ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, ανέφερε νωρίτερα ο Σαμπιάνιν. «Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια», διαβεβαίωσε.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς. Στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία, καταστράφηκαν 18, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξάντερ Μπογκαμάς. «Δεν υπάρχουν ούτε θύματα, ούτε ζημιές», πρόσθεσε.

Νοτιότερα, στην Μπέλγκοροντ, καταρρίφθηκαν «πολλά» drones, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Ο Βασίλι Γκολούμπεφ, περιφερειάρχης της Ραστόφ (στα νοτιοδυτικά), ανέφερε πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, πύραυλο που εκτόξευσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, χωρίς να αναφερθούν θύματα ούτε σε αυτή την επίθεση.

Η πόλη της Μόσχας και η περιφέρειά της, 500 και πλέον χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, είχαν γίνει στόχος ουκρανικών επιθέσεων με drones και στο παρελθόν, αλλά όχι τόσων πολλών σε μία νύχτα.

Τον Αύγουστο του 2023 είχαν καταστραφεί αεροσκάφη σε συνοικία με ουρανοξύστες, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, δυο drones είχαν καταρριφθεί σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο.

Τα αεροδρόμια της Μόσχας επαναλειτουργούν κανονικά από το πρωί μετά τους προσωρινούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Προσωρινοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στα αεροδρόμια Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι από τις 02:31 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έως τις 06:30 π.μ., ανέφερε η Rosaviatsia.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...