316
Ο 25χρονος ράπερ Χάσκι συνελήφθη τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια συναυλίας του στο Κράσνονταρ. | .

Στο στόχαστρο του Πούτιν οι ρώσοι ράπερ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 18:00
Ο 25χρονος ράπερ Χάσκι συνελήφθη τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια συναυλίας του στο Κράσνονταρ.
|.

Στο στόχαστρο του Πούτιν οι ρώσοι ράπερ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 18:00

Μέτρα κατά της ραπ μουσικής για να σταματήσει η «κακή επιρροή τους» στη ρωσική κοινωνία, ζητά ο Βλαντίμιρ Πούτιν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μιλώντας στο Προεδρικό Συμβούλιο για τις Τέχνες, ο κ. Πούτιν δήλωσε θορυβημένος από τους στίχους που προωθούν τη χρήση ναρκωτικών στα τραγούδια των ρώσων ράπερ. «Η ραπ βασίζεται στο σεξ, τα ναρκωτικά και τη διαμαρτυρία κατά των πάντων. Από όλα αυτά, τα ναρκωτικά είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο. Αυτά είναι το μονοπάτι για τη διάβρωση του έθνους μας», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή. «Αν δεν μπορείς να σταματήσεις κάτι, πρέπει να να πάρεις το ζήτημα στα χέρια σου και να να το κατευθύνεις εκεί που θέλεις. Το σημαντικό είναι να βρούμε τον τρόπο να το κατευθύνουμε εκεί που πρέπει χρησιμοποιώντας τις σωστές μεθόδους».

Οι αντίπαλοι του Πούτιν προειδοποιούν ότι αυτή η κίνηση δεν διαφέρει από τη λογοκρισία που ασκούσε το σοβιετικό καθεστώς κατά της «ανεπιθύμητης» μουσικής.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν (στο κέντρο, στην απέναντι σειρά) ενώ απευθύνεται στο πολυπρόσωπο συμβούλιο – φυσικά στο Κρεμλίνο (kremlin.ru)

Το τελευταίο διάστημα, οι ρωσικές αρχές έχουν κηρύξει πόλεμο κατά της ραπ και του χιπ-χοπ. Πριν ένα μήνα, η αστυνομία διέκοψε τη συναυλία του 25χρονου ράπερ Χάσκι στην πόλη Κράσνονταρ, έπειτα από καταγγελία για «εξτρεμιστικούς» στίχους. Ο δημοφιλής ράπερ συνέχισε τη συναυλία του ανεβαίνοντας πάνω σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Ο Χάσκι καταδικάστηκε σε 12 μέρες φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης. Για αυτόν το λόγο, δεν εξέτισε ολόκληρη την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος.

Κι άλλοι καλλιτέχνες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών, τους τελευταίους μήνες, καθώς η αστυνομία έχει διακόψει αρκετές ραπ συναυλίες επειδή «προσβάλλουν τα δημόσια ήθη».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι βοηθοί του θα συνεργαστούν με το υπουργείο Πολιτισμού για να λάβουν περαιτέρω μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...