252
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά το 2017 | Nikos Libertas / SOOC

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η Εκκλησία για τα Θεοφάνια

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 00:07
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά το 2017
|Nikos Libertas / SOOC

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η Εκκλησία για τα Θεοφάνια

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 00:07

Συνέχεια στο ζήτημα της απαγόρευσης τέλεσης των εκδηλώσεων των Θεοφανίων, αυτή την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, δίνει η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κυβερνητικής απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να μεταβεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  σε κάποια από τις ακτές της Αττικής εντός της δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (για παράδειγμα στο Μοσχάτο ή την Καλλιθέα) και να τελέσει από εκεί τον Αγιασμό των Υδάτων, μόνος με ένα διάκονο.

Αυτό είναι αντίθετο με την ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν ως τις 11 Ιανουαρίου, η οποία απαγορεύει τις τελετές χωρίς να προβλέπει εξαιρέσεις.

Πέρα από αυτό και οι 82 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται να προσφύγουν στο ΣτΕ, μια πρωτοφανής κίνηση για την Εκκλησία της Ελλάδος κατά κυβερνητικής απόφασης. Είναι μια ισχυρά συμβολική κίνηση, προσθέτει το orthodoxia.info, έστω και αν το Συμβούλιο κληθεί να αποφασίσει πολύ μετά τις 6 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ΔΙΣ στην ανακοίνωσή τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανίων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...