265
Οι δύο «γυμνοί δολοφόνοι», ο Βλαντίμιρ Πούτιν και στην αγκαλιά του, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο στο γλυπτό των Τσέχων | Twitter

Στο σφυρί ο «γυμνός δολοφόνος» Πούτιν που κάθεται πάνω σε «χρυσή» λεκάνη

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 15:56
Οι δύο «γυμνοί δολοφόνοι», ο Βλαντίμιρ Πούτιν και στην αγκαλιά του, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο στο γλυπτό των Τσέχων
|Twitter

Στο σφυρί ο «γυμνός δολοφόνος» Πούτιν που κάθεται πάνω σε «χρυσή» λεκάνη

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 15:56

Σε δημοπρασία έβγαλαν τσέχοι ακτιβιστές ένα άγαλμα του Βλαντίμιρ Πούτιν που τον παρουσιάζει γυμνό να κάθεται σε «χρυσή» λεκάνη τουαλέτας με τον δικτάτορα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην αγκαλιά του.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για την αγορά drone που θα σταλεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ομοίωμα, που ονομάζεται «Γυμνοί Δολοφόνοι», αρχικά σχεδιάστηκε ως κριτική του πλούσιου και πολυτελούς τρόπου ζωής του ρώσου προέδρου μετά τις αποκαλύψεις του Αλεξέι Ναβάλνι για το «τσαρικό» παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο τότε ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είχε αποκαλύψει ότι στο παλάτι αυτό βρίσκονται βούρτσες τουαλέτας που στοιχίζουν 15.000 ευρώ, για αυτό και ο Πούτιν εμφανίζεται να κρατά μία τέτοια βούρτσα στο δεξί του χέρι.

Μετά τις αποκαλύψεις Ναβάλνι, οι βούρτσες τουαλέτας έγιναν σύμβολο αντίστασης στη διάρκεια αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στη Ρωσία.

Από τότε όμως, οι τσέχοι ακτιβιστές προσάρμοσαν το γλυπτό για να συμβαδίζει με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Ο δημιουργός του, Οτάκαρ βαν Γκέμουντ, εμπνεύστηκε από τον ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι και την έρευνά του στο παλάτι του Πούτιν, όπου οι βούρτσες τουαλέτας, από μόνες τους, λέγεται ότι κοστίζουν 15.000 ευρώ.

«Είναι σύμβολο της διαστροφής του ρωσικού καθεστώτος, της μαφιόζικης αισθητικής του και του ολοκληρωτικού δεσποτισμού», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι, στα μάτια του, το άγαλμα δείχνει ότι ο Πούτιν απλά προσποιείται ότι είναι ισχυρός.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 10.000 ευρώ και η δημοπρασία διαρκεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Αφότου αποκαλύφθηκαν τα φρικτά εγκλήματα πολέμου των ρώσων στρατιωτών στη Μπούτσα της Ουκρανίας, στο γλυπτό προστέθηκε μία κούκλα-θύμα σε πλαστική σακούλα κάτω από το βάθρο του Πούτιν, ο οποίος φορά και ένα χρυσό κολιέ με το γράμμα «Ζ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...