381
Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι της σύσκεψης υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας | INTIMEnews

Μισή ώρα διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2023, 11:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/05/2023 11.30
Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι της σύσκεψης υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
|INTIMEnews

Μισή ώρα διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2023, 11:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/05/2023 11.30

Μέσα σε μισή ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Η αποχώρηση των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων (μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου) έγινε χωρίς δηλώσεις και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για την υπηρεσιακή κυβέρνηση με την οποία θα πορευτεί η χώρα μέχρι τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε γνωστό ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Πρώτος στο Προεδρικό έφτασε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 11.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να ακολουθήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αντάλλαξε χειραψία με τον κ. Τσίπρα πριν καθίσει στο τραπέζι της σύσκεψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένοντας τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο δέκα λεπτά πριν από τις 11.00/ΙNTIMEnews

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζο, και τη διευθύντρια του γραφείου Τύπου, Στεφανία Μουρελάτου.

Πριν πάρει τη θέση του στο τραπέζι της σύσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης είχε και αυτός χειραψία τόσο με τον κ. Βελόπουλο όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10:59.

Τελευταίος προσήλθε για τη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου μισή ώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Βελόπουλος εξήλθαν μαζί και κοντοστάθηκαν για λίγο στην απέναντι γωνία από το Μέγαρο Μαξίμου. Πίσω τους ακολούθησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...