289
|

Στο Πειθαρχικό οι δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 09:40

Στο Πειθαρχικό οι δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 09:40

Καρατομήσεων συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» την ώρα που αναμένεται να περάσουν από το  Πειθαρχικό οι  δύο νοσηλεύτριες που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου (εδώ) του 49χρονου ζαχαροπλάστη έξω από το νοσοκομείο.

Ως γνωστόν, καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε,  η νοσοκόμα που είδε τον 49χρονο να παραπονιέται για πόνο στην πλάτη, τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία με τη σειρά της αντί να καλέσει γιατρό, του συνέστησε  να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 49χρονος «έσβηνε» στα χέρια του αδελού του από ανακοπή καρδιάς μέσα στο ΙΧ που τον μετέφερε στο Ρϊο.

Ο ίδιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε δηλώσεις του στο Μega, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», Μιχάλης Στελλάτος, είπε ότι το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ, ενώ υποστήριξε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», παρατήρησε, και ερωτηθείς γιατί τη μοιραια ημέρα δεν υπήρχε γιατρός, απάντησε λέγοντας ότι πρόκειται για δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Εχουν περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», επέμειινε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...