227
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην είσοδο του Σλοβιάνσκ, την Τρίτη | Twitter

Στο Ντονμπάς ο Ζελένσκι, αντί του… Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 13:12
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην είσοδο του Σλοβιάνσκ, την Τρίτη
|Twitter

Στο Ντονμπάς ο Ζελένσκι, αντί του… Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 13:12

Μπορεί ο Ντμίτρι Πεσκόφ να αναφέρθηκε αόριστα σε πιθανή επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ντονμπάς, «κάποια στιγμή στο μέλλον», αλλά μία ημέρα αργότερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι αυτός που επισκέφθηκε το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρωί της Τρίτης, ο ουκρανός πρόεδρος μετέβη στο Σλοβιάνσκ, την ουκρανική περιφέρεια του Ντονμπάς, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία στα social media.

Σε βίντεο, στο οποίο ο Ζελένσκι εικονίζεται στην είσοδο της πόλης του Σλοβιάνσκ, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους χαιρετίζει «από τα βάθη της καρδιάς» του τους στρατιωτικούς της χώρας του με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα.

«Αρχίζουμε πάντα ενθυμούμενοι τους πεσόντες ήρωές μας, όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στην Ουκρανία», δήλωσε ενώ στεκόταν μπροστά στο χαραγμένο σε μπετόν όνομα της πόλης, ζωγραφισμένο με κίτρινο και μπλε, τα χρώματα της Ουκρανίας.

Αντίθετα με τον ρώσο πρόεδρο, ο Ζελένσκι έχει μεταβεί επανειλημμένα σε σημεία κοντά στο μέτωπο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Σλοβιάνσκ είναι μια πόλη-σύμβολο, επειδή είχε καταληφθεί το 2014 για μερικούς μήνες από φιλορώσους αυτονομιστές εξοπλισμένους από τη Μόσχα, πριν ανακαταληφθεί από τους Ουκρανούς.

Βρίσκεται επίσης σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν από το καλοκαίρι να καταλάβουν με τίμημα σημαντικές καταστροφές, χωρίς μέχρι στιγμής να το έχουν καταφέρει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...