366
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την κατάθεση του στεφανιού | IntimeNews

Στο μνημείο του Ολοκαυτώματος η Σακελλαροπούλου: «Ποτέ ξανά»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:16
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την κατάθεση του στεφανιού
|IntimeNews

Στο μνημείο του Ολοκαυτώματος η Σακελλαροπούλου: «Ποτέ ξανά»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:16

Στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Θησείο κατέθεσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Με αυτόν τον τρόπο τίμησε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στεφάνι, επίσης, κατέθεσε και ο Ούγκο Φρανσές, ένας από τους τελευταίους έλληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Φίλης και Αγγελος Συρίγος διακρίνονται δίπλα στον Ούγκο Φρανσές

Νωρίτερα, με ανάρτησή της στο Twitter, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Τιμάμε σήμερα τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το αποτρόπαιο έγκλημα του ναζισμού, που συγκλόνισε με την ασύλληπτη βαρβαρότητά του την ανθρωπότητα, μας καλεί όλους σε διαρκή εγρήγορση, ώστε το σύνθημα “Ποτέ Ξανά” να γίνει πράξη».

Στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο βρέθηκε και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος μάλιστα φόρεσε εβραϊκό κιπά για να τιμήσει την ημέρα.

Τα μηνύματα των πολιτικών

«Το Ολοκαύτωμα –η συστηματική, κρατικά σχεδιασμένη δίωξη και εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί– συνιστά ασύγκριτο αποτρόπαιο έγκλημα και στίγμα στην Ιστορία. Οφείλουμε να θυμόμαστε και να μη μένουμε πότε σιωπηλοί μπροστά στο ριζικό κακό» τόνισε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος: Ελάχιστο χρέος μας σήμερα, στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Ελληνες Εβραίοι, να μην ξεχάσουμε, ποτέ, τη μεθοδικά οργανωμένη Γενοκτονία από τους Ναζί», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Τwitter, την οποία συνοδεύει και με μια φωτογραφία από το μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...