230
Ο Λόιντ Οστιν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη | REUTERS/Johanna Geron

Mετά τον Μπλίνκεν στο Ισραήλ και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 11:32
Ο Λόιντ Οστιν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη
|REUTERS/Johanna Geron

Mετά τον Μπλίνκεν στο Ισραήλ και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2023, 11:32

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αντονι Μπλίνκεν, έφτασε στο Τελ Αβίβ και ο αμερικανός υπουργός Aμυνας, Λόιντ Οστιν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη χώρα, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Ο Οστιν αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκαλάντ.

Η επίσκεψη του Όστιν έχει στόχο να υπογραμμίσει «την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στον λαό του Ισραήλ και τη δέσμευσή τους για να διαθέτει το Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί», ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Οστιν θα παρευρεθεί στην παράδοση μέρους της στρατιωτικής βοήθειας που απεστάλη από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους στη χώρα.

Το Ισραήλ προέβη σε αντίποινα με μαζικά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, όπου η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία από το 2007. Ο απολογισμός στην παλαιστινιακή πλευρά ανέρχεται σε πάνω από 1.500 νεκρούς.

Η Ουάσινγκτον ανέπτυξε επίσης αεροπλανοφόρο κι άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκε προς το Ισραήλ για την παροχή πυρομαχικών και άλλου αμυντικού εξοπλισμού.

«Τους προσφέραμε μαζική υποστήριξη. Πολλά φορτία έφτασαν στο Ισραήλ με το υλικό που είχαν ζητήσει, άλλο ένα θα φτάσει σήμερα κι άλλα ακόμη τις ερχόμενες μέρες», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου σε δημοσιογράφους κατά το ταξίδι προς το Ισραήλ για την επίσκεψη του Οστιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...