Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν ανέβηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο βήμα,στη Βουλή, προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα της εκπαίδευσης των αστυνομικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε να διακόψει για λίγο την ομιλία του, προκειμένου να συνεχίσει λίγο αργότερα και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, για προληπτικούς, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγους.
Αργότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι η αδιαθεσία του οφειλόταν σε ίωση.
Αυτό το πρόβλημα τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, ύστερα από σύσταση του γιατρού της Βουλής.
Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και η κατάσταση του υπουργού δεν εμπνέει ανησυχία, ο γιατρός της Βουλής εκτίμησε και συνέστησε στον κ. Θεοδωρικάκο ανάπαυση, καθώς η αδιαθεσία που ένιωσε νωρίτερα αποδίδεται σε ίωση και σε υπερκόπωση. Τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που έγιναν, ήταν αρνητικά.
Η συνεδρίαση της Βουλής την Τρίτη είχε θέμα τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον τίτλο: «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων:
– Ορίζεται ότι η «Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας» (ΣΑΕΑ) είναι ανώτατη σχολή τετραετούς φοίτησης, ισότιμη µε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).
– Η εποπτεία της ΣΑΕΑ ασκείται, κατ’ αρχήν, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «µέσω του Επιτελείου» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Θεσμοθετείται, ως συλλογικό όργανο της Σχολής Αξιωματικών, η «Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας» (ΜΟΔΙΠ), ως «υπεύθυνη για τη διασφάλιση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου» της ΣΑΕΑ.
– Στη ΣΑΕΑ παρέχεται θεωρητική και πρακτική αστυνομική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διάρκειας τεσσάρων ετών (οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα).
– Καθορίζονται, επίσης, η διαδικασία αξιολόγησης της επίδοσης των σπουδαστών και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας.
– Προβλέπεται αρμοδιότητα της ΣΑΕΑ να οργανώνει και να προσφέρει προγράμματα σπουδών από κοινού ή σε συνεργασία µε ΑΕΙ, Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα ή ινστιτούτα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και Αστυνομικές Ακαδημίες άλλων χωρών, καθώς και η οργάνωση και πραγματοποίηση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) από τη ΣΑΕΑ, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία µε ΑΕΙ της χώρας ή αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων χωρών.
– Ορίζεται ότι η Αστυνομική Ακαδημία συγκροτείται από το Επιτελείο και τρεις Σχολές: τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.
– Η Σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα.
– Εισάγεται η δυνατότητα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σπουδαστών ξένων κρατών στις εν λόγω Σχολές.
– Στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων συγκροτείται και λειτουργεί «Ομάδα Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας Σπουδών», µε αντίστοιχες αρμοδιότητες.
– Ρυθμίζονται, εκ νέου, ζητήματα ως προς το πλαίσιο εκπαίδευσης και την οργανωτική διάρθρωση της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, και ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών κάθε Σχολής καταρτίζεται από το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, αξιολογείται ανά πενταετία, και διαρθρώνεται βάσει του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων.
– Εισάγεται η δυνατότητα της Σχολής Αστυφυλάκων και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας να οργανώνουν και να προσφέρουν προγράμματα σπουδών από κοινού ή σε συνεργασία µε ΑΕΙ, ΑΣΕΙ, ερευνητικά κέντρα ή ινστιτούτα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και Αστυνομικές Ακαδημίες άλλων χωρών.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News