208
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο | Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Στο Φανάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 13:33
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
|Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Στο Φανάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 13:33

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσεκλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο για να συνεορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και επ’ευκαιρία αυτής της μετάβασης έλαβε την πρόσκληση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε γεύμα, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα υπό το φως του πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έχει επισημάνει τα προηγούμενα 24ωρα ότι έχει «ρεαλιστικές και μετρημένες προσδοκίες από τη σημερινή συνάντηση» και αυτό γιατί, όπως έχει σημειώσει δεν υπάρχει προσδοκία ότι οι διαφωνίες με την Τουρκία θα ξεπεραστούν.

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι οι τουρκικές αιτιάσεις για μία σειρά θεμάτων είναι γνωστές και ότι η Ελλάδα τις απορρίπτει και τις αντικρούει σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία. Όπως γνωστές είναι και οι ελληνικές θέσεις, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν: «όμως το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί σε όλα τα επίπεδα και να αποκλιμακωθεί η ένταση».

Στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...