333
Χρυσά χαμόγελα από τη Φρανσουάζ  Μπετενκούρ Μεγιέρς της L'Oreal (αριστερά) και την Αλις Γουόλτον της Walmart: η Γαλλίδα υπερτερεί της Αμερικανίδας κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια | Getty Images (Pascal Le Segretain/WireImage και Rick T. Wilking)

Στο Ελ Ντοράντο των ΗΠΑ οι περισσότεροι θηλυκοί Κροίσοι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2024, 17:19
Χρυσά χαμόγελα από τη Φρανσουάζ  Μπετενκούρ Μεγιέρς της L'Oreal (αριστερά) και την Αλις Γουόλτον της Walmart: η Γαλλίδα υπερτερεί της Αμερικανίδας κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια
|Getty Images (Pascal Le Segretain/WireImage και Rick T. Wilking)

Στο Ελ Ντοράντο των ΗΠΑ οι περισσότεροι θηλυκοί Κροίσοι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2024, 17:19

Δεν είναι είδηση που προκαλεί έκπληξη: οι ΗΠΑ διαθέτουν τους περισσότερους θηλυκούς Κροίσους και πάντα κρατούν υψωμένο το λάβαρο του αμερικανικού ονείρου – κατά το καθημερινό επτάωρο ή οκτάωρο ύπνου, τουλάχιστον, που απολαμβάνει κουρασμένος από το μεροκάματο ο πολύς λαός απανταχού της Γης. Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από ανάλυση της χρηματιστηριακής εταιρείας City Index επί των δεδομένων που συλλέγει το Forbes.

Οι πρωταθλήτριες χώρες

Οι ΗΠΑ είναι πρώτες στην κατάταξη των υπερπλουσίων όσον αφορά τον αριθμό των γυναικών με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Είναι 97 αυτές οι κυρίες. Διπλάσιες, δηλαδή, από τις «κομμουνίστριες» Κινέζες του ιδίου κλαμπ, οι οποίες αριθμούνται σε 42 μόλις. Η Γερμανία του προβληματικού Προϋπολογισμού βρίσκεται στο τρίτο σκαλί του χρυσού βάθρου, με 22 γυναίκες Κροίσους, ενώ η povera Italia καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, με 19 ζάπλουτες.

Οι πρωταθλήτριες τσέπες

Η Γαλλία των ισλαμικών προαστίων είναι μόλις 12η στη λίστα, διαθέτουσα 7 γυναίκες δισεκατομμυριούχους, ωστόσο λόγω του ευκλεούς παρισινού κέντρου έχει καπαρώσει την πρωτιά στη λίστα με την κληρονόμο της αυτοκρατορίας καλλυντικών L’Oreal, τη Φρανσουάζ  Μπετενκούρ Μεγιέρς, η οποία έχει περιουσία αξίας 90,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κληρονόμος μιας άλλης αυτοκρατορίας, της αλυσίδας Walmart, η Αμερικανίδα Αλις Γουόλτον, με 63,7 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία.

Χάλκινο μετάλλιο για την επίσης Αμερικανίδα Τζούλια Κοχ, η οποία κληρονόμησε την περιουσία του συζύγου της, Ντέιβιντ Κοχ, δηλαδή τον βιομηχανικό όμιλο Koch Industries. Εκτός βάθρου η Αμερικανίδα Τζακλίν Μαρς, επικεφαλής του ομωνύμου ομίλου τροφίμων, διαθέτουσα περιουσία 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Repubblica, αναμεταδίδοντας τα καθέκαστα, θεώρησε εθνικό καθήκον της να προβάλει το ιταλικό κεφάλαιο. Εγραψε ότι επικεφαλής «της ιταλικής ομάδας» είναι η Μασιμιλιάνα Λαντίνι Αλεότι, ιδιοκτήτρια του φαρμακευτικού ομίλου Menarini, με περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι ακολουθεί η Μιούτσα Πράντα, του ιστορικού ομίλου μόδας Prada, με 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η βρετανική εκπροσώπηση στη θαυμαστή λίστα των υπερπλουσίων γυναικών είναι ισχνή, με μόλις δύο κυρίες: τη «στοιχηματζού» Ντενίζ Κόουτς, ιδρύτρια και πλειοψηφική μέτοχο του στοιχηματικού ομίλου Bet365, και τη Μαρίτσα Λάζαρη, χήρα του κυπριακής καταγωγής Κροίσου Χρήστου Λάζαρη (της Lazari Investments).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...