415
| INTIMEnews

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 12:45
|INTIMEnews

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 12:45

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016, θα καθίσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μετά την έκδοση του σχετικού αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, έκριναν ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Μαζί με τον Νίκο Παπά παραπέμπεται να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Το υπ’ αρ. 4/2022 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών είναι τελεσίδικο και δεν επιδέχεται καμία δικονομική αναίρεση ή ένσταση.

Ως γνωστόν, η Βουλή έχει ασκήσει σε βάρος του πρώην υπουργού ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του. Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον πρώην υπουργό Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε την όλη διαδικασία. Αντίθετα, ο κ. Παππάς αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών το 2016.

Σε συνέχεια της απόφασης για την παραπομπή του πρώην υπουργού, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται και πάλι λόγος για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» και «στήσιμο» ειδικών δικαστηρίων από την κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους.

« Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

Απάντηση ΝΔ
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύει σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για “την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς», παρατήρησε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία.
«Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώπιον της οποίας βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για πλημμελήματα και κακουργήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Και περιμένουμε την ετυμηγορία της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...