427
Ο δικηγόρος του δράστη κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη | Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:29
Ο δικηγόρος του δράστη κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη
|Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 17:29

Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε, την Πέμπτη, ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.

Δεν οδηγήθηκε τελικά ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν επιτρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.

Ετσι, θα διενεργηθεί περαιτέρω ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας.

Η εισαγγελία αναμένει τη διαβίβαση της δικογραφίας από την αστυνομία για να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

Ο ιερέας θα παραμείνει φρουρούμενος στο δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ο συνήγορος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», εξήγησε, ζητώντας «συγγνώμη» εκ μέρους του, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», είπε.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του, που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και γι’ αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», πρόσθεσε.

Οι ανακοινώσεις των νοσοκομείων

Ανακοίνωση για την κατάσταση των μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι την Τετάρτη το απόγευμα, εξέδωσαν τα Νοσοκομεία  «Γεννηματάς» και ΚΑΤ.

Σύμφωνα με αυτές και οι επτά μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο την Πέμπτη, ενώ παραμένει νοσηλευόμενος ο Γραμματέας του Συνοδικού.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

«Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι τέσσερις Μητροπολίτες:

– Μητροπολίτης Γουμενίσσης

– Μητροπολίτης Κηφισίας

– Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης

– Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι τέσσερις Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου ΚΑΤ

«Ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

Μητροπολίτης Αρτης, προσήλθε

Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε

Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...