259
Χειραψία του Πούτιν με τον de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, λίγο πριν από τη συνάντησή τους στο Ριάντ | Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίσκεψη Πούτιν σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 13:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 6/12/2023, 15:05
Χειραψία του Πούτιν με τον de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, λίγο πριν από τη συνάντησή τους στο Ριάντ
|Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίσκεψη Πούτιν σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 13:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 6/12/2023, 15:05

Το πρωί της Τετάρτης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στο Αμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν.

Ο ρώσος πρόεδρος δεν αναμενόταν να επισκεφθεί την COP28 που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Το αεροσκάφος του Πούτιν συνόδεψαν τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ πολεμικά των ΗΑΕ σχημάτισαν στον ουρανό τη ρωσική σημαία προς τιμήν του.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε στον συνομιλητή του ότι «χάρη στη δική σας προσπάθεια, οι σχέσεις των χωρών μας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ».

Τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Αμπου Ντάμπι ο σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Sputnik/Andrey Gordeev/Pool via REUTERS )

Μετά τα Εμιράτα, ο Πούτιν συνέχισε την μονοήμερη επίσκεψή του στις αραβικές χώρες, μεταβαίνοντας στη Σαουδική Αραβία, όπου συνάντησε τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το βασικό αντικείμενο των συζητήσεών του στη Μέση Ανατολή, θα είναι η παραγωγή πετρελαίου στις χώρες του OPEC+ και η πτώση της τιμής του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, καθώς και οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα, αλλά και η κατάσταση στη Συρία και την Υεμένη.

Το ταξίδι αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα που έχει κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας εκτός της χώρας του, από τότε που έδωσε την εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής του για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δεν κινδυνεύει να συλληφθεί σε αυτές τις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...